Philips verhuist componentendivisie naar VS

Philips brengt zijn hoofdkantoor van de componenten-divisie over van Eindhoven naar Sunnyvale in Silicon Valley, Californië.

Het elektronicaconcern wil met de verhuizing zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten versterken en zich vestigen "in het brandpunt van de digitale technologie".
Tien tot vijftien 'corporate' functies zullen met de verhuizing naar Sunnyvale worden overgebracht. Volgens Philips is onder leiding van beoogde nieuwe topman van het concern, Gerard Kleisterlee, een veranderingsproces ingezet om Philips Components meer te concentreren op systeemoplossingen voor digitale sectoren met een sterke groei. Daarbij gaat het onder meer om mobiele telecommunicatie, de computerindustrie, de auto-industrie en digitale consumentenelektronica.
Philips Components is wereldwijd marktleider op het gebied van onder andere grote lcd-schermen en mobiele platte beeldschermen. De divisie is van plan om dit jaar ongeveer 10 miljoen en volgend jaar meer dan 20 miljoen CD-recordable/rewritable producten te leveren. Volgens de nieuwe president van Philips Components, Matt Madeiros, zal het concern zijn investeringen in de divisie verder opvoeren. "We zullen 100 miljoen dollar investeren in de snelgroeiende markt voor kleurenbeeldschermen voor telecommunicatie-apparatuur, alsook in automotive toepassingen en intelligente handheld producten." Volgens Philips wil het concern een prominente positie opbouwen in draadloze technologie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.