Senator Schumer wil uitstel Windows XP

Het Amerikaanse ministerie van Justitie moet het nieuwe besturingssysteem Windows XP meenemen in de mededingingszaak tegen softwaregigant Microsoft.

Dat heeft de New Yorkse democratische senator Charles Schumer gevraagd.
Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN heeft Schumer daarnaast Microsoft verzocht de introductie van XP uit te stellen. Ook heeft hij justitie gevraagd via een gerechtelijke uitspraak de introductie te verbieden, totdat duidelijk is of er sprake is van eerlijke concurrentie. De introductie van het nieuwe besturingssysteem staat gepland voor 25 oktober en moet Microsoft veel geld in het laatje brengen.
Volgens de democraat zijn er in zijn staat al twee bedrijven, AOL Time Warner en Eastman Kodak, die worden benadeeld door het nieuwe besturingssysteem waarin allerlei functies zoals instant messaging, digitale fotomogelijkheden en video via het internet, worden gebundeld.
Een woordvoerder van de commissie voor mededingingszaken stelt dat de zakenpraktijken van Microsoft aan de orde komen in een brede algemene hoorzitting in september. Schumer wil echter dat de overheid snel actie onderneemt om te voorkomen dat Windows XP in de handel komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.