Palm ziet marktaandeel fors kelderen

Palm heeft zijn marktaandeel in het tweede kwartaal met 21 procent terug zien lopen. Het bedrijf heeft nu 32,1 procent van de wereldwijde markt in handen.

In het eerste kwartaal was dat nog 50,4 procent, zo meldt Dataquest na onderzoek.
Overtollige voorraden, uitstel van nieuwe modellen en vooral de ingezakte consumentenmarkt zijn verantwoordelijk voor het kelderen van het marktaandeel.
Ook Handspring, Palm's belangrijkste licentiehouder, moest een flinke stap terug doen. Het bedrijf zag zijn marktaandeel teruglopen van 15, 9 procent in maart, naar 10,7 procent in juni. Handspring verloor daarnaast zijn nummer twee positie op de mondiale handheldmarkt. Die positie behoort nu toe aan Compaq, dat de verkoop van zijn pda's in het tweede kwartaal met maar liefst 61,9 procent zag groeien. De vooral vanuit het bedrijfsleven sterke vraag naar de iPaq zorgt ervoor dat het concern nu een marktaandeel heeft van 16,1 procent.
Ook HP, dat net als Compaq gebruik maakt van Microsoft's Pocket PC OS, zit in de lift. Het bedrijf verkocht in het tweede kwartaal 48,5 procent meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar, goed voor een marktaandeel van 6,1 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-07T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.