Newconomy verkoopt Wish-NokNok aan Tiscali

Internetinvesteerder Newconomy heeft Wish-NokNok verkocht aan de Nederlandse tak van Tiscali.

Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 2,3 miljoen euro in contanten. Alle internetactiviteiten van Wish-NokNok voor consumenten en de zakelijke markt gaan over naar Tiscali en datzelfde geldt voor het voltallige personeel. Newconomy was voor 66,7 procent aandeelhouder in Wish-NokNok. De rest van de aandelen was in handen van Scaramea.
 
Newconomy zegt met Publishing Partners Nederland (PPN) nog nadere gesprekken over het resultaat van de transactie te voeren. PPN, voorheen aandeelhouder van internetaanbieder Wish, liet enige tijd geleden beslag laten leggen op participaties van Newconomy. De internetinvesteerder kocht in maart 2000 een belang van 49 procent in Wish. Daarvoor had het al 7,5 procent van het bedrijf in handen. PPN verkreeg tevens een optie om het resterende 43,5 procents belang aan Newconomy te verkopen, hetgeen op 26 juli vorig jaar ook gebeurde.
 
De betaling van dit belang zou in fases plaatsvinden, maar Newconomy kampte gaandeweg met een kastekort en was daardoor niet meer in staat direct met het gewenste bedrag over de brug te komen. Wellicht kan er door de verkoop van het Wish-belang nu een financiële regeling worden getroffen.
Overigens heeft Newconomy tevens het faillissement van een van zijn participaties bekend gemaakt. Het gaat om Pango Systems, dat voor 22 procent in handen was van Newconomy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.