Compaq gaat verder op beveiligingsmarkt

Compaq gaat nauw samenwerken met beveiligingspecialist Schlumberger Network Solutions.

De beide concerns brengen op het Windows-besturingssysteem gebaseerde producten, waaronder servers en pc's, op de markt, die zijn voorzien van Schlumbergers DeXa.Badge smartcard systeem. Door de overeenkomst worden gebruikers in staat gesteld met gebruik van een Schlumberger smartcard, die eenembeddedcertificaat bevat, toegang te krijgen tot zakelijke netwerken en faciliteiten.
 
Via de samenwerking met Schlumberger manifesteert Compaq zich nadrukkelijker in de beveiligingsmarkt. Recentelijk werd uitonderzoek van de it-researchbureaus Gartner Dataquest en IDC duidelijk dat met name de securitysector, onder andere door de septemberaanslagen in de VS, mag rekenen op een sterke groei.
 
Volgens Gartner groeit de wereldwijde markt voor beveiligingssoftware dit jaar naar een omvang van 4,3 miljard dollar, 18 procent meer dan in 2001. Tegelijkertijd voorspelt IDC dat de sterkste groei met name te vinden zal zijn bij de netwerkbeveiligingsproviders die voor bedrijven complexe securitysystemen implementeren en onderhouden. In 2000 ging in deze markt nog 720 miljoen dollar om, maar dat zal volgens het marktonderzoeksbureau in 2002 zijn toegenomen naar 2,2 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.