HP: 'Meerderheid beleggers voor overname'

De meerderheid van HP's top-20 institutionele beleggers scharen zich achter de overname van Compaq.

Dit hebben de HP-directeuren Phil Condit en Sam Ginn in een bijeenkomst met analisten en beleggers verklaard. Volgens Condit en Ginn heeft het management van Hewlett-Packard intensief contact gehad met de top van de institutionele beleggers, waaruit in meerderheid een ondersteuning voor de overname naar voren zou zijn gekomen.
 
De beide HP-directeuren blijven er echter op wijzen dat er nog steeds sprake is van 'een wedstrijd' als het gaat om het winnen van de gunst van de aandeelhouder. En dat bleek gisteren maar weer toen de financiële dienstverlener Wells Fargo zich tegen de voorgenomen overnamedeal uitsprak. Volgens Wells Fargo, dat circa 6,6 miljoen HP-aandelen beheert, wordt HP na de acquisitie van Compaq opgezadeld met een 'product mix' die inferieur is aan wat HP nu in huis heeft. Tijdens het weekeinde bleek het Calpers pensioenfonds zich ook al tegen de overnamedeal te verzetten. Dit pensioenfonds mag dan slechts 1 procent van de aandelen HP in zijn bezit hebben, het wordt wel beschouwd alsbenchmark voor andere pensioen- en beleggingsfondsen.
 
De opmerkingen van Condit en Ginn zijn aan te merken als weer een nieuwe ronde in de aanhoudende retoriek tussen de voor- en tegenstanders van de HP/Compaq-fusie. Het is niet duidelijk hoeveel aandelen de HP-directeuren inmiddels 'zeker' binnen hebben, maar The Wall Street Journal gaat op basis van commentaar van analisten uit van ongeveer 8 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.