Wankel Marconi mikt op deal met schuldeisers

Het Britse Marconi krijgt vandaag waarschijnlijk toch nog de kans om tot overeenstemming te komen met de banken en een aantal obligatiehouders over de herstructurering van zijn 6,25 miljard euro schuld.

Afgelopen vrijdag kelderde de koers van Marconi met 25 procent, toen de producent van telecomonderdelen bekend maakte dat het nog niet tot overeenstemming was gekomen met zijn schuldeisers over de herstructurering van de schuld. Marconi was ooit een van de giganten binnen de telecomindustrie met een marktwaarde van ruim 46 miljard euro. Het had echter de pech dat het zich via acquisities volledig ging richten op de markt voor telecomonderdelen, vlak voordat juist dit marktsegment in elkaar klapte. De markt van Marconi wordt nu geschat op hooguit iets meer dan 100 miljoen euro.
 
Een woordvoerder van Marconi heeft tegenover The Wall Street Journal bevestigd dat de onderhandelingen over de schuldsanering nog steeds doorgaan. Een van de maatregelen zou zijn dat de aandeelhouders alleen zogehetenwarrants mogen bezitten, die hen in de toekomst het recht geven opnieuw aandelen Marconi te kopen.
 
Ondertussen meldt The Sunday Telegraph dat Marconi Plc zichzelf opheft zodra het een beursnotering krijgt voor het dochterbedrijf Marconi Corp., dat alle activa, schulden en kasmiddelen beheert. De aandelen komen in dat geval terecht bij de banken en de obligatiehouders, waardoor de huidige aandeelhouders met vrijwel lege handen achterblijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.