Sun legt zich niet neer bij Microsoft-uitspraak

Sun Microsystems is niet van zins zich neer te leggen bij de uitspraak in de antitrustzaak tegen Microsoft. De serverproducent meent dat de Windows-leverancier er veel te makkelijk afkomt.

Juristen van Sun roepen op tot een hoger beroep in de langlopende rechtzaak. Hierbij richten zij zich op de negen Amerikaanste staten die zich niet bij de schikkende partijen - het ministerie van Justitie en de negen overige staten - hebben aangesloten. "Wij menen dat de niet-schikkende staten, die zich reeds tegen de schikking hebben verklaard, genoeg redenen hebben om in beroep te gaan", aldus Sun-advocaat Michael Morris.
 
"Daarnaast zullen wij ook onze civiele strafzaak tegen Microsoft voortzetten, én samenwerken met de Europese Commissie in hun onderzoek naar Microsoft. Wij willen er zo voor zorgen dat het bedrijf zijn monopoliepositie niet blijft misbruiken om poortwachter van het Internet te worden."
 
De jurist uit kritiek op de stappen die Microsoft totnogtoe heeft genomen om alvast tegemoet te komen aan de schikking. Dit zijn onder meer soepelere contracten met oem-fabrikanten, die de Nederlandse Microsoft-directeur Michel van der Bel vrijdagavond al noemde tegenover Computable (http://www.computable.nl/artikels/binnlan2/nwd02wsy.htm).
 
Sun is er echter van overtuigd dat de Windows-producent gebruik kan en zal maken van gaten in de schikking. "De zwakke stappen die Microsoft heeft genomen zijn alleen maar bewijs dat de schikking niet het gewenste effect zal hebben, namelijk Microsofts monopolistische en anti-concurrerende gedrag in te tomen. Bovendien zal de schikking moeilijk te handhaven zijn", haalt de Sun-advocaat uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.