Ibanx haalt bezem door bedrijfsarchieven

Het Amsterdamse iBanx haalde kapitaal binnen terwijl de ict-luchtbel aan het knappen was. Kennelijk spreekt documentbeheer - de hoofdactiviteit van deze ict-dienstverlener - investeerders aan.

"Problemen, zoals die bij de kernreactor in Petten, zijn vaak terug te voeren op een inconsistente bedrijfsdocumentatie", stelt algemeen directeur Patrick Kools.
Patrick Kools, Arjen Mak, Reinoud Slot en Paul de Vries richtten in februari 2001 iBanx op. Zij ontmoetten elkaar bij een renovatieproject van de Nederlandse Aardoliemaatschappij. Het viertal stelde vast dat het verspreiden van informatie binnen het project moeizaam verliep. Technische dossiers bleken verouderd, veel tekeningen waren nog niet gedigitaliseerd, leveranciers werkten met verschillende informatiesystemen en er bestond geen eenduidige naamgeving.
 
"Om een simpel voorbeeld te geven: de ene leverancier sprak over een 'pomp', waar de andere het over een 'pump' had", vertelt Kools, algemeen directeur van iBanx. Bovendien bestaan er verschillende informatiebehoeftes. In een fabriek of raffinaderij vindt een engineer bijvoorbeeld de specificaties van een pomp belangrijk, terwijl voor een onderhoudsmonteur ook het merk en de handleiding onmisbaar zijn.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 1 maart 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.