Europa in de ban van breedbandinternet

Europa gaat in rap tempo aan de breedband. Eind 2001 was ongeveer 50 procent van de huishoudens en bedrijven op breedband aangesloten.

Dit blijkt uit onderzoek van IDC. Het it-onderzoeksbureau voorspelt dat de breedbandmarkt in waarde zal groeien van twee miljard dollar eind 2001 naar circa 25 miljard dollar tegen het einde van 2006.
 
Qua technologie-marktaandeel werd vorig jaar 68 procent ingenomen door dsl, 30 procent door kabel/modem-verbindingen en 2 procent door andere technologieën, zoals glasvezel en satellieten. Dsl blijft de nummer 1 in breedbandtechnologie, met uitzondering van de dichtbekabelde landen, zoals Nederland en België.
 
Volgens IDC moeten service providers zich door de steeds verdere penetratie van breedband meer gaan bekommeren om het aanbieden van specifieke diensten, in plaats van alleen het verlenen van internettoegang. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om services als video streaming, IP VPN's en e-commerce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.