Opgestapte Werklinq-directeur hekelt Cap

Voormalig Werklinq-directeur Martijn van Oorschot ontkent dat hij wou blijven bij het door Cap overgenomen bedrijf.

"Ik wou vanaf de eerste dag (na de overname - red.) al weg", aldus de opgestapte topman. De reden dat hij nog is aangebleven als interim-directeur ligt in de verantwoordelijkheid tegenover het personeel en de klanten, aldus Van Oorschot. "Anders was ik direct al weggegaan."
 
De oorzaak voor deze onmin ligt in de overname-aanpak en intenties van Cap, stelt de ex-directeur. "De oorspronkelijke afspraak was dat we met Cap een strategische samenwerking zouden opzetten, waarbij Werklinq als zelfstandig bedrijf groot zou worden. Dat kon ook; de klanten waren tevreden en we draaiden weer met winst", zegt Van Oorschot. "Maar op de eerste dag bleek al dat Cap alleen maar uit was op een overname."
 
Klanten van Werklinq hebben vervolgens bij Cap aangedrongen op het behoud van de oorspronkelijke mensen, vanwege hun kennis en ervaring, stelt hij. Dat heeft slechts beperkt succes gehad. "Er is toen afgesproken dat ik een jaar zou aanblijven, maar inmiddels is zo'n beetje het hele management team vervangen. Vanaf september zit er nog maar één van de oorspronkelijke mt-leden."
 
Volgens Van Oorschot was ook bij die Werklinq-toppers sprake van onmin met Cap. "Velen van hen wilden ook wel weg." Hij bevestigt dat er nog altijd onrust is onder het personeel. Een Cap-woordvoerster meldde eerder deze week dat de rust na enkele gesprekken met werknemers is teruggekeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Eenmaal gedropt als interim-goeroe binnen ons mooie Werklinq bleken we een heus virus in huis te hebben. En zeg nou zelf, hoe kun je beter een goed lopende organisatie afbreken dan van binnenuit?
Nee, Martijn wist het allemaal precies. Wij dus niet, volgens zijn eigen woorden. Tijdens een meeting zei hij bijna letterlijk: "ik heb ervoor doorgeleerd dus accepteer ik geen kritiek van mensen die er geen verstand van hebben". Nee, Martijn zou ons wel even klaarstomen voor de grote boze CAP-wolf. Hij zou ons leren naar onszelf te kijken en ons mentaal te wapenen tegen de verschrikkingen die er aan zaten te komen. Blijkbaar moesten in het kader van dat doel ook nog eens enkele goede managers tevens het veld ruimen.
Een enkeling binnen ons bedrijf bleef met hem op z'n roze wolkje zitten, maar de meesten werden al spoedig weer wakker, evenals (helaas) diverse klanten.
Voor Martijn heb ik wel een advies: laat je baard lekker lang groeien, hul je in een oranje jurk, koop wat Rolls-Royces van je "zuurverdiende" centen en ga ergens heel ver weg door met je roeping!!! Maar dan ook echt HEEL VER WEG, oke???

Ik kan als medewerker helaas alle ingezonden reacties van de collega's beamen. De voorstelling van zaken zoals door Martijn van Oorschot gegeven (overigens een interim manager) is helaas dan ook ver bezijden de waarheid. Elk bedrijf is gewaarschuwd dat hem wil binnen halen.

net terug van mijn vakantie en ik krijg bericht van mijn ex-collega's van Werklinq (ik ben zelf daar tijdens dit schrikbewind van Martijn weggegaan) doorgestuurd, ik heb dus wel wat aantekeningen:
Martijn suggereert dat hij verantwoordelijkheid had tegenover klanten en personeel;
nu is het zo dat de klanten tijdens zijn dictatorschap gillend in de armen van de concurrenten vlogen
nimmer in mijn 20-jarige loopbaan zo'n manager het personeel zien besodemieteren
strategische samenwerking:
Martijn had zijn eigen plannetje om Werklinq tot zijn eigen toko om te toveren, zijn "kroeg" in Rotterdam heet niet voor niets "de Oplichte...."! (helaas is dit woord op deze site verboden)en zoals het woord als zegt heeft hij deze praktijken ruimsschoots uitgeoefend bij Werklinq
behoud van oorspronkelijke mensen;
Martijn heeft op een onmenselijke manier prima functionerende managers op schandalige wijze op een zijspoor gezet, dat er nog maar 1 persoon op deze functie zit is door toedoen van Martijn en niet andersom
onrust bij het personeel;
ja inderdaad tijdens zijn bewind wel (het is dat er geen doden zijn gevallen anders was een vergelijking met het regime van Pol Pot op zijn plaats geweest) na zijn vertrek kan ik me voorstellen dat er onder mijn ex-collega's een gejuich en gefeest heeft plaatsgevonden
volgens mij kan je als bedrijf deze man beter niet binnenhalen, grote kans dat je de helft van je personeel kwijtraakt of in paniek of gedwongen door dit bizarre heerschap

wat al in het dagelijkse omgang met van Oorschot bleek, wordt nu door hemzelf bevestigt, niet tegen zijn verlies kunnen! binnen Werklinq werd hij al een psycho crimineel genoemd (samen met zijn maatje Michiel) het bekende spelletje bekend van de 2 rechercheurs die een verhoor afnemen, de goede en de kwade, alleen jammer dat het bij hun zo doorzichtig was, ik kan alleen maar zeggen dat het verstandig van Cap is geweest om hun de deur te wijzen, anders was lichamelijk geweld tegen deze 2 bizarre figuren niet uit te sluiten geweest, om met je eigen woorden te spreken Martijn "val dood"

Pontifex maximus exit.

Als ex-externe wil ik toch even reageren op het bericht.
Dat de "gehele top" inmiddels is vertrokken is de verdienste van dhr. Van Oorschot zelf! Dit is een eigenhandig opgezette actie en staat dus los van de zogenaamde onrust.
Naar mijn idee, laat iemand zich als interim manager toch behoorlijk kennen als je na beëinidiging van je contract, je via deze weg en op deze manier uit! Hieruit blijkt (eveneens) de "kwaliteit" van de betreffende manager. Dit is een behoorlijk zwaktebod van de heer Van Oorschot.
Ik ben het ook met voorgaande reacties eens, dat ook hij een van de externen was die er "uit" moesten, dus wat dat betreft moet hij niet zeuren. En waarom trouwens deze uitlatingen als er in het artikel door hem gezegd wordt: "Ik wou vanaf de eerste dag (na de overname - red.) al weg"? Dit kan ik dus niet helemaal begrijpen. Als je "blij" bent om weg te gaan, lijkt dit een onzinnige actie!

Ach ja,
We moesten bezuinigen en op een intrim manager die E55.000 per maand opstrijkt kun je natuurlijk heel wat overhead killen. Tevens vind ik het ook zeer onsportief van deze heer om op deze manier zijn gram te halen. Omdat hij nu die verbouwing niet meer kan bekostigen van zijn salaris. Want hij had een rare manier van communiceren met zijn medewerkers, meestal niet of te laat. En als hij dan toch reageerde was dat op een botte lompe manier.

Hierbij willen wij, lezers en gereageerden, iedereen erop wijzen dat alle reacties op persbericht: " Opgestapte Werklinq-directeur hekelt Cap" en of op alle onderwerp gelijkwaardige persberichten in andere kranten/bladen, slechts persoonlijke meningen zijn. Omdat persoonlijke meningen geen daadwerkelijke feiten zijn hebben geen toegevoegde waarde hebben op wat voor manier dan ook!
Wederom: Alle reacties op "Opgestapte Werklinq-directeur hekelt Cap" en of op alle onderwerp gelijkwaardige persberichten zijn slechts persoonlijke meningen!
Hoogachtend,
Lezers en gereageerden persbericht "Opgestapte Werklinq-directeur hekelt Cap" en of op alle onderwerp gelijkwaardige persberichten in andere kranten/bladen

Als je Martijn inhuurt voor een traject dan weet je dat je de volgende zaken zult krijgen: onrust, onrust, conflict, conflict, angst, angst. Hij lijkt op mijn schoonmoeder: hij bedoelt het goed maar het pakt altijd verkeerd uit.
Daarnaast en dat typeert zijn "macht-verdeel en heers politiek", is hij door dit soort persberichten een slecht en onsportief verliezer.
Bijna alle Werklinqers zijn blij en vooral opgelucht dat hij weg is.

Werknemers onrustig? De meeste zijn dolgelukkig nu Martijn weg is.
We zijn nog steeds aan het feesten!!

Het persbericht vind ik ontzettend lachwekkend!
Ik vind dat Van Oorschot zijn hand in eigen boezem mag steken en mag realiseren dat zijn straatje niet schoon te vegen valt.
Yep, ik vind zijn vertrek een zegen!

Ik wil hierbij als Werklinq medewerker zeggen dat er helemaal geen onrust is onder de medewerkers. Graag zou ik de media willen verzoeken geen onrustzaaiende berichten meer te plaatsen. (www.fd.nl)

Martijn is een vooruitstrevend leider en een groot IT-er. Zonder hem is werklinq stuurloos geworden. Ik zal 'm missen. R

Als werknemer van Werklinq wil ik graag op dit bericht reageren. Ik en vele van mijn collega's zijn juist erg blij met het vertrek van Martijn van Oorschot. Hij is ook juist degene geweest die het oorspronkelijke management van Werklinq heeft vervangen voor zijn vertrek. En nu is hij eindelijk zelf slachtoffer van zijn politiek van het opzetten van iedereen tegen elkaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-07-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.