Rechter relativeert geheimhouding ict'ers

Ict'ers met geheimhoudingsplicht in hun arbeidscontract mogen vertrouwelijke informatie doorspelen naar vakbonden als die hen vertegenwoordigen in bijvoorbeeld een ontslagprocedure.

Dit blijkt uit de uitspraak van de burgerrechtbank in Haarlem. Rechter A. van der Meer keurde goed dat ontslagbedreigde CMG'ers de interne handleiding CMG:Commander doorspeelden naar het CNV. De bond probeert via twee juridische procedures het ontslag van de 108 detacheerders te voorkomen.
 
Van der Meer: "In het kader van de ontslagprocedure levert het ter beschikking stellen van die interne gids geen schending van de contractuele geheimhoudingsplicht." Doorspelen van vertrouwelijke informatie mag echter alleen als de vakbond uitsluitend wordt gebruikt voor de procedures, aldus de burgerrechter.
 
De vakbond wil met onder meer deze interne gids aantonen dat CMG eindverantwoording heeft over gedetacheerde CMG'ers. Die gezagsverhouding maakt het volgens de bond onmogelijk de detacheerders te ontslaan als waren zij uitzendkrachten. De bond voert vanmiddag een kort geding tegen het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), dat CMG onlangs vergunning gaf de bankzitters te ontslaan, omdat zij uitzendkrachten zouden zijn. Dienstverlener CMG hoopte woensdag via de rechter in Haarlem te voorkomen dat de interne handleiding openbaar wordt. De rechter wees de eis van CMG gisteren af.
 
De uitspraak is te lezen ophttp://www.rechtspraak.nl/rechtbank/haarlem/
LJN-nummer: AE6300 Zaaknr: 85430/KG ZA 02-430

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-08T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.