Strijd rond web-browsers laait op

In een niet eerder vertoond tempo komen zowel Netscape als Microsoft met nieuwe versies van hun browsers, serversoftware en ontwikkeltools. Twee weken geleden lanceerde Microsoft zijn Explorer 3.0 en vorige week gaf Netscape de definitieve versie van Navigator 3.0 vrij.

Qua mogelijkheden en 'performance' heeft Microsoft het gat tussen de twee produkten aanzienlijk verkleind, maar Navigator is nog steeds het snellere en compactere produkt. Bovendien ontbeert Explorer een paar van de nieuwste functies van Navigator, zoals het per e-mail kunnen versturen en ontvangen van complete Html-pagina's. Explorer heeft op zijn beurt uitgekiende uitbreidingen als Netmeeting (elektronische vergadersoftware) en schermt optioneel (op verzoek van de ouders) sex-pagina's af voor kinderogen.
Na de introductie van Explorer 3.0 regende het overigens klachten op de discussieforums van Internet. Verschillende gebruikers melden problemen zoals falende hyperlinks, bevriezen van de cursor, installatieproblemen wanneer niet meer dan 30 MB op de harde schijf beschikbaar is en flikkerende schermen. Systeembeheerder Richard Smith van Phar Lap liet weten dat hij Phar Lap-werknemers adviseerde de Activex-functies van Explorer 3.0 uit te schakelen, omdat het een potentieel gevaar vormt voor virussen. Activex is Microsofts variant op Java (dat Explorer 3.0 overigens nu ook ondersteunt). Smith meldt dat "als een Activex-control een virus bevat het de harde schijf kan beschadigen, enkel en alleen door naar een web-pagina te kijken".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.