PTT verwacht groei video-vergaderen

De markt voor desktop videoconferentie systemen, die nu nog een zeer beperkte omvang heeft, zal de komende jaren bijna exponentieel groeien. Dit jaar zullen er al 550.000 van dit soort systemen worden verkocht tegen slechts 90.000 vorig jaar.

In 1997 en 1998 zullen deze cijfers respectievelijk 2,2 miljoen en 3,8 miljoen bedragen. Volgens PTT Telecom is de zakelijke markt nu rijp voor grootschalige toepassing van 'desktop conferencing'. Bij deze vorm van videocommunicatie kunnen twee of meer mensen elkaar ontmoeten door gebruik te maken van hun PC's, ook al zijn zij ver van elkaar verwijderd.
Hoewel beeld en geluid nog niet perfect zijn, is de techniek behoorlijk verbeterd. Ook het toepassingsbereik is sterk uitgebreid, waardoor videocommunicatie met name in een zakelijke omgeving zijn nut kan bewijzen. Dit bleek tijdens een bijeenkomst van PTT Telecom en Intel. Daarbij werden een aantal nieuwe diensten en produkten voor video-communicatie gelanceerd. PTT Telecom biedt binnenkort de mogelijkheid documenten vanaf meerdere lokaties gelijktijdig te kunnen bewerken. Daarvoor zijn alleen krachtige PC's, software, een minicamera en een oor- of hoofdtelefoon alsmede een aansluiting op het digitale telecommunicatienet nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-05-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.