Managed hosting door True

PTT verwacht groei video-vergaderen

 

De markt voor desktop videoconferentie systemen, die nu nog een zeer beperkte omvang heeft, zal de komende jaren bijna exponentieel groeien. Dit jaar zullen er al 550.000 van dit soort systemen worden verkocht tegen slechts 90.000 vorig jaar.

In 1997 en 1998 zullen deze cijfers respectievelijk 2,2 miljoen en 3,8 miljoen bedragen. Volgens PTT Telecom is de zakelijke markt nu rijp voor grootschalige toepassing van 'desktop conferencing'. Bij deze vorm van videocommunicatie kunnen twee of meer mensen elkaar ontmoeten door gebruik te maken van hun PC's, ook al zijn zij ver van elkaar verwijderd.
Hoewel beeld en geluid nog niet perfect zijn, is de techniek behoorlijk verbeterd. Ook het toepassingsbereik is sterk uitgebreid, waardoor videocommunicatie met name in een zakelijke omgeving zijn nut kan bewijzen. Dit bleek tijdens een bijeenkomst van PTT Telecom en Intel. Daarbij werden een aantal nieuwe diensten en produkten voor video-communicatie gelanceerd. PTT Telecom biedt binnenkort de mogelijkheid documenten vanaf meerdere lokaties gelijktijdig te kunnen bewerken. Daarvoor zijn alleen krachtige PC's, software, een minicamera en een oor- of hoofdtelefoon alsmede een aansluiting op het digitale telecommunicatienet nodig.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/203061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.