Sanderink koopt deel K+V Van Alphen

De Sanderink Groep neemt een deel van de K+V Van Alphen IT-Groep over: K+V Van Alphen informatiesystemen en K+V Van Alphen milieu & vastgoed informatisering. Beide opereren in de lagere-overheidsmarkt. Vorige week is een intentie-overeenkomst getekend. De overdracht is naar verwachting eind mei afgerond.

K+V Van Alphen informatiesystemen kwam onlangs in het nieuws vanwege het plotselinge vertrek van directeur Wim Hoekstra. Oprichter Lex van Alphen nam zijn plaats tijdelijk over nadat 1997 was afgesloten met een verlies van ongeveer een half miljoen gulden. Van Alphen was eind vorige week niet bereid de verkoop van zijn twee bedrijven toe te lichten en verwees naar Sanderink. In een persbericht omschrijft Sanderink Van Alphens IT-groep als bestaande uit 'vijf succesvolle onderdelen'. Naast de twee nu verkochte, die vorig jaar met 150 medewerkers een omzet van 32 miljoen gulden behaalden, zijn dat K+V Van Alphen informatica adviseurs, K+V Van Alphen automatiseringsdiensten en K+V Van Alphen systemen en netwerkdiensten.
De Sanderink Groep, opgericht in 1991, begon zijn positie bij gemeenten te versterken met de overname in 1992 van Ciob. De groep telt nu ruim 1500 medewerkers en verwacht dit jaar een omzet van driehonderd miljoen. Vier maanden geleden kocht Sanderink Kramers IGA. Door de aankoop van K+V Van Alphen is de gemeentemarkt voor de belangrijkste systemen nu verdeeld over drie aanbieders. De andere twee zijn Roccade Civility en Procura.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.