AEX onderzoekt emissie Tulip

De Amsterdamse effectenbeurs onderzoekt of computerfabrikant Tulip zich schuldig heeft gemaakt aan het onzorgvuldig omspringen met koersgevoelige informatie. Het bedrijf bracht eind vorig jaar een onderhandse emissie van 1,85 miljoen aandelen uit om de overname van de failliet verklaarde boedel van Commodore te financieren.

De aandelen werden ver onder beurskoers geplaatst bij zes tot nu toe onbekende vennootschappen uit Panama, Cura�ao en Luxemburg. De stukken zijn inmiddels alweer doorverkocht. Bij de plaatsing speelde de Amsterdamse vennootschap Lezal een bemiddelende rol. Lezal was ook actief bij de Commodore-deal. De vennootschap kocht van de curatoren in het faillissement de goederen, die daarna door Tulip werden overgenomen.
Tulip-directeur Hetzenauer zegt niet te weten wie de aandeelhouders van Lezal en de zes vennootschappen zijn. Hij kent alleen directeur Uffink. "Het is een betrouwbare firma gebleken", aldus Hetzenauer.
Naast het onderzoek van de Amsterdamse beurs loopt er nog een onderzoek naar mogelijk misbruik van voorwetenschap bij de handel in aandelen Tulip. De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) richt zich hierbij ook op de gang van zaken rond de overname van delen Commodore door Tulip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.