Oracle schoolt duizenden mensen om

Oracle Nederland start in 1999 een groot omscholingsprogramma. Het initiatief, Bizid genaamd, moet vanaf 2000 jaarlijks vijfhonderd Oracle-specialisten op de arbeidsmarkt brengen. Bizid is bestemd voor mensen die geen IT-achtergrond hebben, en vooral voor personen die bij andere bedrijven op straat zijn gezet.

Het gaat volgens een woordvoerster van Oracle om een Nederlands initiatief, dat andere afdelingen van het bedrijf kunnen overnemen. Eerst schoolt het softwarebedrijf docenten van de Hogeschool Utrecht bij. Deze leerkrachten zullen uiteindelijk voor de Oracle-klassen staan. "Wij betalen de cursus van de docenten; de hogeschool maakt hun werknemers hiervoor vrij", aldus de woordvoerster.
Oracle-directeur Nico van de Ven: "Bedrijven die hun mensen aan dit programma laten meedoen, mogen hen weer terugnemen. Verder kunnen wij deze specialisten ook zelf gebruiken, maar ze zijn ook bestemd voor onze partners." Het softwarebedrijf heeft op dit momenten contacten gelegd met andere IT-bedrijven, om die de gelegenheid te geven zich bij dit project aan te sluiten. De onderneming kan nog geen namen geven, maar het gaat voornamelijk om hardware-leveranciers.
In 1999 starten twee proefklassen, die uiteindelijk honderd specialisten moeten afleveren. De cursus duurt ruim honderd dagen. Van de Ven: "In eerste instantie gaat het om vijfhonderd deelnemers, maar dat zullen er duizenden moeten worden. De hele IT-sector kan hiervan profiteren." De opleiding kost tweeduizend gulden per deelnemer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.