Digitale beveiliging stimuleert e-handel

Verschillende grote bedrijven hebben allianties gesloten en initiatieven aangekondigd voor het beveiligen van digitale gegevens en daarmee het bevorderen van elektronische commercie.

IBM en zijn dochteronderneming Lotus geven de broncode weg van hun Public Key Infrastructures (PKI). Netscape sluit een overeenkomst met Verisign, leverancier van digitale certificaten. Novell gaat in zee met Entrust Technologies.
IBM plaatst eind augustus de PKI-broncode voor Windows NT op Internet. Eind dit jaar volgt een versie voor de Unix-variant Solaris. De software is een referentie-implementatie van de standaardenschets van de Internet Engineering Task Force (Ietf) voor het beveiligingsprotocol PKI. "Transacties via Internet moeten een kogelvrije beveiliging hebben, dat is waar mensen zich zorgen over maken", zegt Phyllis Byrne, vice-president voor gedistribueerde systemen bij IBM. "Technologisch gezien ligt het grootste probleem bij de implementatie van digitale certificaten en PKI."
Ondertussen werkt Netscape aan het verenigen van zijn beveiligingsdiensten met de certificatiediensten van Verisign. De serversoftware van Netscape kan certificaten van Verisign beheren en vice versa. Daarnaast hebben de twee bedrijven een gezamenlijk witboek geschreven over de beveiliging van extranetten, waarin zij hun plannen voor PKI uiteenzetten. Novell op zijn beurt sluit een overeenkomst met Entrust Technologies voor het integreren van diens PKI-software met zijn Directory-diensten (NDS). De programmatuur wordt vanaf begin volgend jaar meegeleverd met Netware 5.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.