Microsoft wil zeven maanden uitstel

Microsoft heeft de rechter gisteren tot eind december uitstel gevraagd in de antitrustzaken die het Ministerie van Justitie en twintig Amerikaanse staten tegen de softwaregigant hebben aangespannen. Ook heeft het concern verzocht de federale en landelijke acties te combineren tot één antitrustzaak.

Microsoft zegt meer tijd nodig te hebben om te kunnen reageren op het verzoek de Internet Explorer-browser los te maken van het Windows 98 besturingssysteem en de browser van Netscape daar als extra optie aan toe te voegen. Het bedrijf wil de tijd gebruiken om alle overheidsdocumenten te bestuderen en zelf bij derde partijen informatie te verzamelen voor het voeren van de verdediging. Ook zullen er tientallen interviews gehouden moeten worden met industrie-leiders die mogelijk als getuigen kunnen optreden.
Wettelijk heeft de aangeklaagde slechts vijf dagen de tijd om te reageren, maar vaak wordt iets meer tijd gegund. Een tijdsspanne van 210 dagen is echter ongewoon lang, en zal door de rechter - die vandaag op het verzoek zal reageren - waarschijnlijk afgewezen worden. Maar een paar maanden uitstel zal Microsoft er waarschijnlijk wel uit weten te slepen. Dit tot groot ongenoegen van de tegenpartij die meent dat - op Microsoft na - niemand in deze hectische industrie gebaat is bij enig uitstel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.