Gratis Novell NDS voor kopers Windows 2000

Novell zal gratis licenties verstrekken voor zijn directory-diensten (NDS) aan gebruikers die Windows 2000 Server kopen binnen anderhalve maand na de lancering. Hiermee voert de softwareleverancier een voor-aanval uit op Microsofts Active Directory dat in het nieuwe Windows zijn debuut maakt.

Novell heeft een soortgelijk aanbod van gratis NDS-licenties met honderd gebruikers voor Sun Microsystems' Solaris 7. Dit geldt voor gebruikers die voor het einde van januari een uitvoering van die Unix-variant aanschaffen. Sun komt namelijk in februari met de nieuwe uitvoering Solaris 8.
Analisten menen dat deze taktiek erop duidt dat Novell toch wat onzekerder in de schoenen staat dan een jaar geleden. In die tijd hebben een aantal topmensen, waaronder vice-president en strateeg Chris Stone, het bedrijf verlaten.
Berichten doen de ronde dat Stone er voorstander van was beperkte licenties voor NDS gratis te verstrekken om zo marktaandeel te verkrijgen. President Eric Schmidt zou hier niets voor hebben gevoeld, wat aanleiding zou zijn geweest voor het vertrek van de vice-president.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable