Redattack kraakt grootste Belgische ISP

Skynet, de grootste Belgische isp (internet service provider), wordt belaagd door Redattack, een hacker die volgens eigen zeggen via het netwerk van deze Internet-aanbieder de creditcardnummers van duizenden abonnees heeft weten te achterhalen.

Skynet zelf, een dochter van de Belgische telecommaatschappij Belgacom, houdt het op enkele tientallen en heeft inmiddels de beveiliging aangescherpt.
Redattack besloot, nadat hij zo gemakkelijk aan de vertrouwelijke informatie van de Skynet-abonnees wist te komen, de RHF op te richten, de Redattack Hackers Foundation. Daarin hebben zich volgens Redattack inmiddels enkele ervaren hackers verenigd, met het gemeenschappelijke doel 'Internet veiliger en schoner te maken'. Behalve het aan de kaak stellen van de in hun ogen onveilige manier waarop momenteel via Internet financiële transacties worden gedaan, gaat de stichting zich ook nadrukkelijk bezig houden met het opsporen van aanbieders van kinderporno.
In een interview met de Belgische krantDe Standaard verklaart Redattack dat hij momenteel bezig is met het inbreken in ziekenhuiscomputers. "Nog een weekje geduld en ik verander eigenhandig de lijsten met toe te dienen medicamenten", aldus de hacker. Een ander 'project' dat de RHF op stapel heeft staan, betreft het inbreken in de computer van een grote Belgische bank, om zo de onveiligheid van telebankieren aan te tonen. Redattack maakt uiteraard niet bekend welke bank dit zal worden.
De RHF houdt geïnteresseerden op de hoogte van de activiteiten en doelstellingen via een eigen website:http://www.redattack.dyns.cx.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.