Ex-Motorola-groep door als On Semiconductor

De voormalige halfgeleider-divisie van Motorola is definitief zelfstandig en gaat verder onder een eigen naam. On Semiconductor, zoals de onderneming gaat heten, blijft gevestigd in Motorola's oude pand in Phoenix, Arizona.

Het bedrijf zal gebruik maken van Motorola's faciliteiten aldaar als Component Development Manufacturing Center. De divisie kwam begin dit jaar voor 1,6 miljard dollar in handen van de Texas Pacific Group (zie: Computable Online,Motorola verkoopt componentendivisie). Steve Hanson, die de leiding had in Motorola's Zwitserse divisie wordt president.
On Semiconductor gaat 6-inch wafers produceren op de 0.35-micron technologie. Deze zijn bedoeld voor zogeheten Tmos stroomapparaten. Deze apparaten voorzien in stroomregeling voor batterij-opladers en stroomwisseling in controlesystemen. Het bedrijf wil goedkoop gaan produceren en stapt over van 4-inch naar 6-inch wafers. Daarnaast wil het overstappen op submicron processen.
De onderneming streeft ernaar zijn positie als grootste leverancier van elektronische componenten te handhaven en zijn activiteiten op het gebied van analoge en digitale stroomregelaars uit te breiden. Hanson beschouwt het nieuwe bedrijf als 'thuisdepot' van de componentenindustrie. Het wil dit onder andere bereiken door stabiele technologie en producten met een lange levenscyclus. De onderneming werkt samen met ontwerpcentra in Phoenix, Frankrijk, Tsjechië en Hong Kong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.