Resultaat Network Associates valt tegen

Network Associates sluit het eerste kwartaal van dit jaar af met een winst na afschrijvingen op goodwill van 26,2 miljoen dollar, een daling van bijna 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Vóór afschrijvingen steeg de winst van 39,9 naar 45,6 miljoen dollar. De omzet kwam tussen begin januari en eind april uit op 245,2 miljoen dollar, een behoorlijke groei ten opzichte van de 226,1 miljoen dollar een jaar geleden.
Network Associates, naar verluidt 's werelds grootste producent van anti-virus- en beveiligingssoftware, verwacht dat zijn omzet gedurende het lopende kwartaal een klap zal oplopen. Het bedrijf uit Californië ruimt voorraden op, omdat het rekent op een teruglopende verkoop. Daardoor zal de jaaromzet mogelijk lager uitkomen dan die van 1998, aldus topman Bill Larson.
De tegenvallende cijfers over het eerste kwartaal schrijft Network Associates toe aan de teruglopende vraag als gevolg van het millennium-probleem en aan een langere evaluatie van nieuwe producten door klanten. Daardoor duurt het afsluiten van nieuwe contracten ook langer. Het bedrijf voelt zich niet genoodzaakt tot een reorganisatie of het terugbrengen van het personeelsbestand.
Een marktanalist van Brown Brothers Harriman in New York is geschokt door de cijfers. "Bedrijven stellen dus werkelijk de aanschaf van beveiligingssoftware uit tot het jaar 2000", constateert hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.