Joint ventures draadloos Internet

Cisco en Motorola gaan samenwerken op het gebied van draadloze toegang tot Internet. De beide bedrijven zullen de nieuwe joint venture vandaag bekendmaken op een conferentie voor mobiele telefonie in New Orleans.

Motorola en Cisco zullen een nieuwe draadloos systeem ontwikkelen, waardoor gebruikers toegang krijgen tot Internet, email en faxapparaten via draagbare telefoons en andere draadloze apparatuur. Met deze plannen storten de twee grootmachten zich op de trend van draadloze Internet-systemen.
Ook Microsoft en British Telecom zullen vandaag een joint venture aankondigen op het gebied van draadloze Internet-toegang. Microsoft antwoordt met deze samenwerking op de activiteiten van het consortium Symbian. Deze groep, met ondermeer Ericsson, Motorola en Nokia, gebruikt het besturingssysteem van Psion om de markt van draadloze Internet-toegang te veroveren. Ze gaan hiermee voorbij aan het Windows CE besturingssysteem van Microsoft.
Verder maakt British Telecom de overname van de Spaanse Internet-aanbieder Arrakis bekend. Het Engelse telecombedrijf betaalt ongeveer dertig miljoen gulden voor de onderneming. British Telecom wil op deze manier zijn positie in Spanje versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.