Strijd telecommarkt nog niet beslecht

In de strijd tussen de telecombedrijven is nu de belangrijkste vraag wie als eerste uitgroeit tot wereldwijde speler op de markt. Ondanks alle overnames en allianties is dit nog niemand gelukt.

Dit blijkt uit het internationale onderzoekThe Connected Society van adviesorganisatie Ernst & Young. Dit streven naar internationalisering valt af te leiden dat de overnamegolf die momenteel woedt op de telecommarkt, voorlopig niet ten einde is. Gevolg hiervan is een verdere daling van de internationale gesprekstarieven.
Ernst & Young heeft voor dit onderzoek honderd managers van onder andere de grootste telecommunicatiebedrijven ondervraagd. Daaronder bevinden zich Wim Dik van KPN en Roel Pieper, destijds nog werkzaam bij Philips. De ondervraagden voorspellen dat de explosieve groei van mobiele verbindingen doorzet en zelfs het aantal kabelverbindingen in het Westen zal overtreffen.
Ook de kabelbedrijven spelen een steeds belangrijkere rol op de communicatiemarkt. Toch weten de managers nog niet langs welke weg de informatie in de toekomst naar de huishoudens lopen. De televisie is een van de favorieten, evenals de breedbandige kabels. De telecombedrijven zijn lang niet uitgeschakeld, want zij optimaliseren momenteel hun infrastructuur voor de doorgifte van data. De strijd tussen kabel en telefoon is nog niet beslist, zo blijkt uit het onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.