Directeur Compaq Nederland vertrekt

De directeur van Compaq Nederland, Ton Pannekoek, stapt op, zo meldt ons zusterblad PC Dealer online (www.pcdealer.nl). Afgelopen vrijdag maakte Pannekoek onverwacht bekend dat hij per 1 oktober plaats maakt voor Erik van der Meijden, nu verantwoordelijk voor de 'corporate accounts'.

Het vertrek van Pannekoek valt samen met de start van de 'nieuwe' Compaq-organisatie. Volgens woordvoerster Jolanda Peek van Compaq Nederland is de integratie van Tandem en Digital nu 'volledig afgerond', en is Compaq 'klaar voor het nieuwe millennium'. Dat zou voor Pannekoek een goed moment zijn om op te stappen.
De afronding van de integratie betekent echter niet dat alle daarmee samenhangende kwesties zijn opgelost. Het personeel bijvoorbeeld verkeert nog in onzekerheid over de gevolgen van de reorganisatie. Volgende maand wordt bekend of de in de VS aangekondigde ontslagen ook Nederland treffen.
Ook de controverse tussen Compaq Nederland en Compaq VS over directe verkoop is niet van de baan. Terwijl Compaq eerst in de VS en vervolgens ook daarbuiten overgaat tot directe verkoop als één van de maatregelen om uit de rode cijfers te komen, is Pannekoek fel tegenstander van directe verkoop in Nederland (zie ook Computable Online,directe verkoop-offensief uitgebreid enAustralische distributeurs dumpen Compaq). Corporate accounts, waar Pannekoeks opvolger Van der Meijden vandaan komt, is één van de marktsegmenten waarop het bedrijf zich wil profileren als directe verkoper.
Pannekoek heeft Compaq Nederland dertien jaar geleid als algemeen directeur. Na zijn vertrek zal hij als consultant verbonden blijven aan de onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable