Verhoogde bod Oracle niet officieel bevestigd

Oracle heeft zijn bod op Peoplesoft niet officieel verhoogd. Het bod per aandeel staat nog altijd op 19,5 dollar, zo blijkt uit documenten die zijn ingediend bij beurswaakhond SEC.

De databankproducent laat weten zijn bod an sich niet verhoogd te hebben. Het totaalbedrag is echter gestegen doordat Peoplesoft meer aandelen uitgeeft om zijn overname van JD Edwards te kunnen plegen. De documenten die geopenbaard zijn middels de SEC (Securities and Exchange Commission) geven aan dat het bod verhoogd is en een clausule over Peoplesofts overname van JD Edwards is geschrapt (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3103rpa.htm).
 
De rechtszaak van Oracle tegen de anti-overnamemaatregelen (gifpil-constructie) van de Peoplesoft-directie gaat ondertussen gewoon door. De aanklager heeft de rechtbank in Delaware verzocht tot 15 september de tijd te krijgen om een beslissing te nemen over de aanvangsdatum van de hoorzittingen.
 
Voor de geplande vijandige overname van Peopleosoft moet de gifpil-constructie uit de weg worden geruimd. Daarnaast heeft Oracle toestemming nodig van de antitrustautoriteiten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt nu of het samengaan van de twee bedrijven - nu gecombineerd met het door Peoplesoft overgenomen JD Edwards - geen monopoliseringsgevaar inhoudt.
 
"Gezien het feit dat het onderzoek van Justitie nog loopt, lijkt het ons voorbarig om nu al een hoorzittingsdatum vast te stellen", verklaart advocaat Allen Terrell Jr. namens Oracle in het verzoek aan de rechtbank. Volgens Amerikaanse woordvoerders is 15 september gekozen, omdat de verwachting is dat Justitie dan wel vorderingen in het onderzoek heeft geboekt. Peoplesoft verklaart zich in een brief aan de rechtbank akkoord met de voorgestelde datum voor de hoorzittingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.