De sponsor: 'Met 260 km/u door Eindhoven'

Ict-dienstverlener CIBER sponsort de auto van coureur Mike Hezemans tijdens Pole Position, een racewedstrijd door de straten van Eindhoven. Vooral mannelijke klanten vinden het leuk om met 260 km/u door de lichtstad te racen.

Wat sponsoren jullie precies?
Tom van den Berg, directeur CIBER Nederland: "We sponsoren de auto van Mike Hezemans tijdens de autorace Pole Postition in Eindhoven. Hij is een van de medeorganisatoren van deze race. Tijdens deze race sluiten ze het centrum van Eindhoven af. Je kunt het vergelijken met de Rotterdam City Racing."

Waarom hebben jullie gekozen voor dit contract?
Racen spreekt veel mensen aan. Op de race komen 75.000 mensen af.

Ik ben zelf autogek. En ook voor consultants staat een leaseauto hoog op het lijstje. Dat komt nog voor de mobiele telefoon en de laptop. Dat geldt ook voor vrouwen.

Het regionale aspect heeft geen rol gespeeld. We willen ons niet positioneren als een regionale speler. We hadden er ook voor kunnen kiezen om in Amsterdam mee te doen. Het is de eerste keer dat het georganiseerd wordt, dus dat maakt het financieel interessant.

In hoeverre lijkt het imago van Hezemans op dat van jullie?
Er is veel analogie met het bedrijf. Racen gaat over snelheid, maar ook koersvastheid. Hij behaalt, net als wij, mooie resultaten. En racen is natuurlijk jong en dynamisch.

Wat betalen jullie voor dit contract?
Het kost ons meer dan 10.000 euro.

Wat krijgen jullie daarvoor terug?
De CiVette (CIBER Corvette) wordt gestickerd met ons logo. Ook mogen we klanten meenemen naar het evenement. Zij mogen zelfs een stukje in de auto racen en vinden het uiteraard geweldig om met 260 km/u door het centrum van Eindhoven te rijden. Wij verzorgen de dag voor een hapje en een drankje. We gebruiken de dag voor klantenbinding. Tijdens de dag hebben 15 bestaande klanten uitgenodigd.

Hoe laten jullie zien dat jullie Hezemans sponsoren?
De auto zie je terug in diverse reclame-uitingen. Er wordt tijdens de race een filmpje gemaakt dat wij gaan gebruiken als promotiefilmpje. Daarnaast zijn er ook prachtige foto's gemaakt van de Corvette.

Werkt het ook?
We gaan nog evalueren wat het heeft opgeleverd. Maar het levert wel al wat eerste reacties op. Mensen die ons al kenden lieten weten dat de auto hebben zien rijden.

Weet jij een sponsor?

Sponsort jouw bedrijf een sportclub, evenement of spectaculair toernooi? Computable zoekt ict-bedrijven die over hun sponsorcontract willen vertellen. Neem contact op met Rian van Heur via r.van.heur@vnumedia.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-20T08:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.