De sponsor: 'Snelle ballen maken topsport'

Decos sponsort softbalclub EHS. Het eerste team van deze club is twee keer Europees kampioen geworden. Vooral de snelle worpen maken de sport erg spectaculair om te zien.

Wat sponsoren jullie precies?
Bert Hendriks, directeur van Decos: "Wij sponsoren Decos EHS. Deze club speelt Fastpitch Softball. Bij deze vorm van softbal wordt, net als bij andere vormen van softbal de bal onderhands gegooid, maar deze vorm is veel sneller. Ballen worden heel hard aangegooid, worpen van 72 mijl per uur zijn geen uitzondering. Het eerste team speelt in Nederland in de hoofdklasse jaarlijks mee om het kampioenschap en speelt ook internationaal een rol van betekenis. Ze zijn de afgelopen jaren twee keer Europees kampioen geworden."

Wat houdt de sponsoring precies in?
Wij staan met ons logo op de kleding. Ook worden we genoemd in uitingen rondom wedstrijden. En wij hebben onze naam aan de club verbonden. De club heeft de naam Decos EHS Fastpitch team.

Wij laten in onze nieuwsbrief zien dat wij het team sponsoren. Onze medewerkers krijgen bijvoorbeeld te horen dat het team Europees kampioen is geworden. En ook op onze website is het te zien.

Wat betalen jullie voor dit sponsorcontract?
We betalen enkele tienduizenden euro's voor drie jaar. Vorig jaar was het eerste jaar dat we EHS sponsorden.

Waarom hebben jullie voor deze sponsoring gekozen?
Een medewerker van ons speelt ook in het team. Zo kwamen wij in contact met de sport.
De snelheid van het spel en het gooien van de bal, zorgt dat het echt topsport is.

Wat is jullie doel met deze sponsoring?
De sponsoring heeft een aantal redenen. We willen maatschappelijk betrokken zijn. Verder hopen we zaken te kunnen doen rondom wedstrijden. En natuurlijk willen we onze naamsbekendheid vergroten.

Wat organiseren jullie verder nog rondom de sponsoring?
Op relatiedagen vragen we het team een demonstratie te geven. Ze waren er bijvoorbeeld bij toen wij ons twintigjarig jubileum vierden. Klanten of partners mogen dan bij de catcher gaan zitten. Omdat er heel hard gegooid wordt, is het echt spectaculair om te zien.

Werkt het ook?
De relaties vinden de evenementen in ieder geval erg leuk. Dat krijgen we als feedback terug. Onze naamsbekendheid neemt wel toe. Maar omdat het niet een heel bekende sport, is dat niet op heel grote schaal.

Het bedrijf is erg sportminded, we sponsoren ook een beachvolleybaltoernooi. Relaties vinden het erg Decos om dit team te sponsoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-01T08:46:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.