'Apple heeft hoogste beurswaarde'

Ook Microsoft en Google in top tien hoogste beursnoteringen

Ict-concern Apple is het bedrijf met de hoogste beurswaarde. De leverancier wordt door aandeelhouders gewaardeerd op 518,6 miljard euro. Daarmee is het bedrijf vergeleken met vorig jaar (2013) 43 procent meer waard geworden. De waarde van Microsoft is in 2014 met 39 procent toegenomen tot 514,0 miljard euro. Google is 285,3 miljard euro waard, een stijging van iets meer dan 6 procent.

Dat blijkt uit een ranglijst van de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Volgens de analyse van die krant zijn onder de vijftig meest waardevolle bedrijven ter wereld opvallend veel ict- en internet-gerelateerde bedrijven.

Volgens de analisten zijn er ook opvallend veel Europese en Amerikaanse bedrijven onder de hoogst genoteerde bederijven. 81 van de honderd waardevolste bedrijven (gemeten naar beursnotering) komt uit Europa of Noord-Amerika. Volgens de analisten speelt de nadruk in de mondiale economie op informatie- en communicatietechnologie de Amerikanen in de kaart. Andere Amerikaanse bedrijven met een hoge notering zijn Facebook (geschatte beurswaarde 175,0 miljard), Verizon (beurswaarde 154,0 miljard) en Oracle (beurswaarde 148,8 miljard).

Het enige Nederlandse concern in de top vijftig is Royal Dutch Shell. Met een beurswaarde van 177 miljard euro (+6,1%) staat het olieconcern op de negentiende plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weet niet of je de cijfers verkeerd hebt overgenomen, maar gisteren was Microsoft nog maar 391 miljard dollar waard.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-29T16:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.