Week 25: ranglijst ict-werkgevers, CeBIT, NIBC-cio

Overzicht meest gelezen artikelen Computable in week 25

carriere

Onderzoek naar de populairste ict-werkgevers, ict-beurs CeBIT die zijn primeur heeft als zomers techfestival en een interview met de chief information officer van zakenbank NIBC, Artie Debidien. Dat is de oogst van de meest gelezen artikelen van week 25 op Computable.

Nieuws top-5

Ict-bedrijf als werkgever daalt in populariteit

De populariteit van het ict-bedrijf als werkgever daalt. Dat blijkt uit onderzoek onder 4.987 Nederlandse ict’ers door Enigma Research in opdracht van ict-vakblad Computable. ICT Spirit en Martini Ziekenhuis zijn de meest geliefde ict-werkgevers. Opvallend is de forse daling van Microsoft op de ranglijst van populairste ict-werkgevers.

Kabinet wil Nederland digitale koploper Europa maken

Het kabinet-Rutte III heeft voor Nederland een digitaliseringsstrategie vastgesteld. In 24 ambities zet het uiteen hoe bedrijven, consumenten en overheden sneller en innovatiever in kunnen spelen op het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren. Doel is om de digitale koploper van Europa te zijn.

EU zet licht op groen voor ‘internetfilter’

Het Europees Parlement heeft de weg opengelegd naar een nieuwe Europese auteursrechtenwet. De wet bevat een controversiële richtlijn waardoor bedrijven als YouTube en Facebook foto’s en video’s vooraf moeten scannen op inbreuken op de auteurswetten. In ‘Artikel 13’ van de wet staat dat internetplatformen automatisch content moeten screenen en filteren die gebruikers uploaden. Als het materiaal inbreuk maakt op auteursrechten, is het aan de platformen om dit automatisch te blokkeren.

Computable nomineert 10 detacheerders en recruiters

Ict-vakblad Computable heeft tien detacheerders en recruiters genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om Avance ICT, Calco, Experis IT, InWork, iSense ICT Professionals, Olgreen, Recruit Global Staffing, Spring Professional van The Adecco Group, Wonderkind en YoungCapital. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober 2018.

Raad onderzoekt ict-storingen ziekenhuizen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar de digitale veiligheid van ziekenhuizen. Aanleiding voor het onderzoek is een aantal ict-storingen in ziekenhuizen en diverse ransomware-aanvallen op Nederlandse ziekenhuizen in de afgelopen jaren.

Achtergrond

Veranderaar en vakidioot in financiële wereld

Online-versie van een interview uit Computable Magazine met Artie Debidien, cio van NIBC Bank. Debidien start haar carrière als hr-manager. In die rol traint ze ict’ers en wordt haar affiniteit voor ict aangewakkerd. Ze voelt de drang om zich als vrouw in de ict te bewijzen en volgt diverse ict-opleidingen. Ze vervult diverse ict-functies bij voornamelijk banken en verzekeraars. 'Intrapreneurship', daar haar omschreven als ‘het doel om organisaties van binnenuit te veranderen en te verbeteren’is de rode draad die door haar loopbaan loopt.

CeBIT 2018: Vanuit je tentje de beursvloer op

Reportage van een bezoek aan CeBIT 2018, de techbeurs in Hannover die dit jaar voor het eerst in ‘nieuwe stijl’ werd georganiseerd en door moet gaan voor een zomers techfestival waar zakendoen en vermaak hand in hand gaan.

Naast een reportage en diverse andere artikelen over de 'nieuwe' CeBIT waren er vijf korte video-impressies te zien op de website: zie hierboven bij 'Lees ook' voor deze Computable Journaal-edities. 

Column:

Spoelstra spreekt: Jobhoppen loont

Computable’s huiscolumnist Jacob Spoelstra legt uit dat jobhoppen loont, maar hij toch bij zijn huidige werkgever blijft. 

Lees ook:

"De ict-ambities van Rutte III tonen veel overeenkomsten met die van regeringspartijen in 1998."

Flashback 1998: Ict-ambities kabinet al 20 jaar hetzelfde

Sommige ict-ambities van het kabinet Rutte III werden twintig jaar geleden ook al uitgesproken door toenmalige regeringspartijen. Dat blijkt uit een terugblik in ons archief. Vooral de ambities op het vlak van ict en onderwijs en een Europese koppositie op het gebied van ict, tonen veel overeenkomsten met de ambities van de regeringspartijen in 1998.

Bekijk hier meer flashbacks ter ere van het 50-jarig bestaan van Computable.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-23T08:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.