Managed hosting door True

Intel neemt niet goedgekeurd 802.11n op in Centrino

 

Intel neemt de nog niet goedgekeurde WiFi-standaard 802.11n op in zijn mobiele chippakket Centrino. Dit betekent dat het een nog niet gestandaardiseerde technologie gebruikt in plaats van te wachten op het lange standaardisatieproces.

De chipproducent heeft eerder al verklaard met WiMAX, maar ook met 802.11n te willen doen wat het met gewoon WiFi (802.11b en daarna -g) heeft gedaan. Het breed opnemen in chipsets voor laptops en zo tot standaard-hardware verheffen. Daarmee ontstaat een 'ecosysteem' dat een aanjagende werking heeft voor draadloze netwerken.

Intel heeft nu op de Globalcom 2006 Expo laten weten dat het de voorlopige uitvoering (draft) van de aankomende 802.11n-standaard verwerkt in zijn Centrino-chips. Die moeten midden komend jaar op de markt verschijnen. De uiteindelijke ratificatie van 802.11n wordt echter pas begin 2008 verwacht.

Diverse leveranciers van netwerkapparatuur leveren nu al zogeheten pre-n producten, die dus ook gebaseerd zijn op een draft - of zelfs pre-draft - van de toekomstige standaard. Net als eerder bij voorlopige b-, a- en g-apparaten kan er sprake zijn van incompatibiliteit; tussen WiFi-producten van verschillende leveranciers én mogelijk met de uiteindelijke echte standaard.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1790747). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik hoop dat het dan mogelijk is om de bedrijven die niet voldoen aan de 802.11n standaard ook te verbieden die naam te voeren! Dat scheelt een hoop verwarring

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×