NMa onderzoekt staffelkorting SIDN

Dit artikel delen:

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt de staffelkortingsregeling die Stichting Internet Domeinnamen Nederland (SIDN) aan zijn deelnemers geeft. Een aantal deelnemers heeft zich verenigd onder de naam ISP Belang en diende hiertoe bij de NMa een klacht in.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) doet onderzoek naar de klacht die is ingediend door de stichting ISP Belang. In deze stichting zijn deelnemers verenigd die het niet eens zijn met de verandering van de tariefstructuur van Stichting Internet Domeinnamen Nederland (SIDN).

De NMa doet normaal gesproken geen uitspraken over de onderzoeken die de autoriteit start. "Omdat al in de media is geweest dat er een brief is verstuurd, kunnen we nu zeggen dat we de klacht binnen hebben en dat deze in behandeling is genomen", zegt een woordvoerder. Hij kan in het belang van het onderzoek niet zeggen wanneer de NMa daarmee klaar is. De organisatie publiceert alleen de uitkomsten van het onderzoek als dat noodzakelijk is.

De stichting ISP Belang maakt zich boos over de staffelkorting die de SIDN heeft aangekondigd. Deze korting houdt in dat hoe meer domeinnamen een deelnemer bij SIDN registreert, hoe meer korting de deelnemer krijgt. Volgens boze deelnemers wordt het merendeel van hen daarmee benadeeld. SIDN zegt echter dat het maar een klein deel van de deelnemers betreft.

De tariefsverandering houdt in dat registrars nu een vast abonnementstarief betalen dat met vijftig euro per kwartaal is verhoogd. Ze hoeven echter niet meer te betalen voor wijzigingen. SIDN hoopt zo meer .nl-domeinnamen te registreren. Daarnaast is er een kortingsregeling voor registrars die meer dan tienduizend .nl-domeinen registreren (staffelkorting). De korting kan oplopen tot acht procent bij meer dan honderdduizend namen. De korting wordt alleen gerekend vanaf dat aantal en geldt niet voor alle domeinnamen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit vind ik goed nieuws om te lezen.
Ik ben benieuwd naar de uitkomst van dit NMa-onderzoek

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-10T15:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.