Kwartet knappe bollen bestudeert impact ai

UvA stelt vier nieuwe leerstoelen in

De Universiteit van Amsterdam (UvA) trekt vier nieuwe universiteitshoogleraren aan, die zich vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines gaan bezighouden met artificiële intelligentie (ai) en maatschappelijke vraagstukken daaromheen. De nieuwe leerstoelen moeten een extra impuls geven aan het ai-onderzoek en -onderwijs aan de UvA.

De vier leerstoelen kennen elk een eigen profiel: AI and Information Retrieval (gelieerd aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica), AI and Medical Imaging (gelieerd aan het AMC), Humanities and AI (gelieerd aan Faculteit der Geesteswetenschappen), en Law and Technology with special emphasis on AI (gelieerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid). De benoemingsprocedure voor de universiteitshoogleraar AI and Information Retrieval loopt reeds.

In een toelichtende verklaring laat rector magnificus Karen Maex weten dat de UvA sterk inzet op ai, onder meer met een hotspot voor artificial intelligence op het Amsterdam Science Park waarin onderwijs, onderzoek en samenwerkingsverbanden samenkomen. Volgens Maex leidt onderzoek naar ai tot tal van toepassingen en gaan de ontwikkelingen razendsnel. ‘De impact ervan op facetten van ons dagelijkse leven is dan ook groot. Dit leidt tot juridische, ethische en culturele vraagstukken, die ook binnen het onderwijs relevant zijn. De nieuwe universiteitshoogleraren gaan aspecten van ai vanuit verschillende disciplines onderzoeken’, aldus de rector magnificus.

Impuls

Werving

De werving is vandaag gestart, bekijk hier de vacatures:

http://www.uva.nl/over-de-uva/werken-bij-de-uva/vacatures/vacatures.html

De nieuwe universiteitshoogleraren krijgen naast hun universiteitsbrede opdracht ook een facultaire opdracht. Ze worden geacht een impuls te geven aan wetenschappelijke ontwikkelingen die de traditionele disciplines overstijgen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de profilering van de universiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-13T09:00:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.