Centraal politiedienstencentrum komt na 2010

Dit artikel delen:

Het gedeelde dienstencentrum van de Nederlandse politie krijgt pas na 2010 vorm. In het centrum worden ook de activiteiten van de Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN), de ict-afdeling van de politie, ondergebracht. Dat vertelt woordvoerder Fred Kluit van vtsPN.

Eerder meldde de organisatie dat het nog niet zeker was dat vtsPN wordt opgeheven en in het nieuwe dienstencentrum opgaat. In augustus 2009 gaf minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de opdracht tot de vorming van een centraal politiedienstencentrum. Het centrum kreeg de voorlopige naam Dienst Concernstaf en Bedrijfsvoering.

Het is nog steeds niet duidelijk in welke vorm en wanneer het centrum wordt ingericht, vertelt Kluit. 'Wel is duidelijk dat dit na 2010 vorm krijgt.' Het Korpsbeheerdersberaad (KBB), het overlegorgaan van de korpsbeheerders en de voorzitter van procureurs-generaal, bereidt de ontwikkeling van het centrum voor samen met het ministerie.

Efficiency

De nieuwe organisatie moet voor aanzienlijke efficiencywinst zorgen. Minister Ter Horst verwachtte in augustus dat op het gebied van ict een besparing van 120 miljoen euro valt te behalen. Het dienstencentrum wordt verantwoordelijk voor personeel, informatievoorziening, organisatie, financiën, automatisering, communicatie en huisvesting bij de Nederlandse politie.

Ook draagt het centrum te zijner tijd de verantwoordelijkheid over de ondersteuning en uitbreiding van de Basisvoorziening Handhaving (BVH). Dat is het centrale informatiesysteem dat tussen juni 2008 en december 2009 onder projectleiding van vtsPN werd ingevoerd bij de 26 politiekorpsen. Landelijk gebruiken vijftigduizend agenten sindsdien hetzelfde informatiesysteem voor het melden van incidenten en het maken van processen-verbaal en persoonsdossiers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het gehele VTSPN systeen is lek. Alle computers van de Nederlandse politie zijn aangesloten op de zelfde gateway. Daarbij zijn buitenlandse inlichtingen diensten zeer nieuwsgierig welke terreur verdachten dan wel vermoedelijke terreur verdachten in Nederlandse politie computers (ook van de RIE) staan vermeld. Dit komt omdat Nederland te snel terreur verdachten van eigen bodem laten lopen. Buitenlandse inlichtingen diensten hebben graag deze informatie omdat deze bruikbaar kan zijn voor hun eigen dienst. Afzender: Online Response Team (ORT)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-31T14:49:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.