Rechtbank buigt zich over gunning cluster Vast

Tele2 spant kort geding aan tegen OT2010

Dit artikel delen:
Voorzitter hamer

Telecomaanbieder Tele2 is het niet eens de overheidsgunning van het cluster Vast aan KPN. Het telecombedrijf kon tot en met 26 juli 2011 beroep aantekenen tegen de gunning en heeft daar gebruikt van gemaakt. Op 20 september 2011 komt de zaak voor de rechter. Er is veel voorgevallen rond deze gunning. Projectorganisatie OT2010 maakte op 8 juli 2011 bekend het cluster Vast aan KPN te gunnen, nadat hij eerst bijna in handen was van Tele2.

Naast het bezwaar tegen de aanbesteding heeft Tele2 een voorlopige voorziening aangevraagd bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Met zo'n voorlopige voorziening gaat het om een Opta-besluit te laten schorsen of vernietigen. Het gaat om het besluit dat de aanbesteding aan KPN niet onrechtmatig was, ondanks dat Opta zei dat KPN regels heeft overtreden. In 2010 was er een prijsverlaging door KPN op OT2010 aangeboden, die niet op tijd aan de concurrentie was doorgegeven. Hierdoor bood KPN lager op het vaste telefoniecontract dan concurrenten verwachtten.

Oneerlijke concurrentie

Half april gaf de rechter in hoger beroep KPN gelijk en voegde expliciet aan de uitspraak toe dat OT2010 aan KPN moest gunnen als de aanbesteding in de huidige vorm wordt voortgezet. Hierdoor viste Tele2 achter het net, nadat het bedrijf in tweede instantie de aanbesteding gegund kreeg. KPN won als eerste de aanbesteding, maar leek toch bot te vangen nadat er belastende verklaringen werden overlegd over oneerlijke concurrentie.

BT eindigde in de aanbesteding van cluster Vast als derde. Het telecombedrijf heeft een kort geding tegen OT2010 aangespannen om bij een eventuele heraanbesting relevante aanvullende informatie te ontvangen. Deze informatie ontbrak volgens BT bij de eerste aanbesteding. Dit kort geding zou afgelopen week dienen, maar is aangehouden totdat OT2010 een beslissing heeft genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-27T13:40:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.