Utrecht breidt software snelheidsmeting uit

Dit artikel delen:

Via Informatica uit Vught gaat voor de provincie Utrecht softwaremodules ontwikkelen voor de meting van verkeersgegevens op basis van snelheidsmetingen. Utrecht gebruikte al de softwaremodules Ongevallen en Speed Profiles van de internetapplicatie ViaStat, waardoor de provincie de leverancier gevraagd heeft ook de nieuwe modules te ontwikkelen. Tegen de gesloten gunning kan tot 15 augustus 2011 bezwaar worden gemaakt.

Voor onderzoek naar verkeersveiligheid en doorstroming wordt gebruik gemaakt van de internetapplicatie ViaStat van het bedrijf Via Informatica. ViaStat fungeert als portaal van waaruit diverse databases met verkeersgegevens ontsloten worden via modules. De provincie is geabonneerd op twee modules: Ongevallen en Speed Profiles. De module Ongevallen wordt toegepast voor het rapporteren, monitoren en analyseren van verkeersongevallen. De module Speed Profiles wordt toegepast voor onderzoek naar de gemiddelde rijsnelheden en het snelheidsgedrag van het gemotoriseerde verkeer. Voor bijna alle wegsegmenten in de provincie zijn dergelijke snelheidsgegevens beschikbaar. Beide modules zijn in ViaStat te combineren, waardoor het mogelijk is de mate van samenhang tussen ongevallen en snelheid te onderzoeken.

Eén portal

De softwareapplicatie die Via Informatica gaat ontwikkelen brengt specifiek gemiddelde rijsnelheden en het snelheidsgedrag van het gemotoriseerde verkeer in de provincie Utrecht in kaart. De applicatie dient als uitbreiding van de module Speed Profiles. De provincie Utrecht heeft Via Informatica gevraagd de uitbreiding te doen, omdat er in de markt geen andere partij zou zijn die via een internetapplicatie op afroep direct betrouwbare snelheidgegevens levert voor bijna alle wegsegmenten in de provincie Utrecht. Verkeersongevalgegevens en snelheidsgegevens worden hierin met één druk op de knop gecombineerd. De software wordt voor alle gemeenten in de provincie Utrecht via één gezamenlijk portal ontsloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-02T15:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.