Utrecht lijdt half miljoen schade door ict-storing

Dit artikel delen:
Stadskantoor Utrecht

Stadskantoor van de gemeente Utrecht bij het Centraal Station.

De gemeente Utrecht heeft in totaal een half miljoen euro schade geleden als gevolg van een ict-storing afgelopen zomer. Daardoor konden medewerkers niet bij hun systemen komen. Het geraamde bedrag is een schatting op basis van niet geleverd werk.

Dat meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC) op basis van inzage in een evaluatie van de storing.Op 11 juni waren door een storing alle ict-systemen, inclusief telefonie, van de gemeente Utrecht uit de lucht. Geen van de medewerkers kon gedurende deze werkdag gebruik maken van de ict-systemen’, schrijft DUIC.

Het bedrag is een schatting en opgebouwd aan de hand van het aantal uren dat ambtenaren en medewerkers niet productief waren. Het gaat om maximaal 12.000 uur tegen een gemiddeld uurtarief van 40 euro (480.000 euro en daarnaast nog 20.000 euro directe herstelkosten).

'De impact van de storing was zo groot, omdat het incident in de kern van ons ict-netwerk ontstond’, schrijft wethouder Voortman in de evaluatie. De gemeente wil nu de complexiteit van het systeem verminderen.

Paspoort ophalen

Niet al het werk van ambtenaren en medewerkers is platgelegd door de ict-storing. Inwoners die een afspraak hadden, konden wel documenten afhalen, zoals een paspoort, id-bewijs of rijbewijs. Ook bij spoedeisende zaken was er een mogelijkheid om contact op te nemen via een speciaal telefoonnummer, staat in de evaluatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-11T16:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.