Dataplace behaalt ISO 27001-beveiligingscertificaat

Dit artikel delen:

Dataplace heeft voor zijn datacentrum in Alblasserdam de ISO 27001:2005-certificering ontvangen. ISO 27001 is een internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. De toekenning van dit certificaat betekent dat het rekencentrum voldoet aan de strengste eisen op dit gebied. Dataplace gebruikt voor zijn beveiligingsbeheer een 'information security management system' (ISMS). Auditor BSI Group onderzocht de implementatie, de monitoring, het onderhoud en de verbeteringen van dit ISMS.

De bevindingen van het BSI-onderzoek, gecombineerd met interviews met het volledige managementteam, hebben geresulteerd in de toekenning van de certificering. De ISO 27001:2005-certificering vormt het bewijs dat Dataplace de beveiliging op orde heeft en dat klanten verzekerd zijn van een hoog niveau van beveiliging voor hun data die op servers in het Dataplace-datacenter staat. Om de ISO-certificering te behouden, moet Dataplace blijven voldoen aan de strenge ISO-criteria. Deze worden op regelmatige basis gecontroleerd.

Dataplace opende zijn datacentrum in Alblasserdam in het voorjaar van 2011. Het is bedoeld om bedrijven in de regio computercapaciteit en hosting aan te bieden. Dataplace is een zusterbedrijf van internetserviceprovider Proserve, dat zelf ook een van de klanten is van het datacentrum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een onzin! Geloof me (ik heb zelf audits gedaan voor ISO27k1-certificering), er hoeft helemaal niet te worden voldaan aan de 'strengste' beveiligingseisen. Zesjes op de belangrijkste punten zijn genoeg én het gaat in 27k1 om het ISMS. Dat er ondertussen betonnen zwemvesten of vierkante wielen worden geproduceerd, dat kan prima.
En wat was de scope? Alleen housing? Of het beton goed was ...? Dát is niet vastgesteld, hooguit dat er een proces (lekker vaag ja) is om te controleren dat er eens in de zoveel tijd wordt gecontroleerd of de plastic buizen wel van het juiste plastic zijn. Oh nee, zo diep gaat het nog lang niet ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-22T11:19:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.