Lezer krijgt korting voor Black Hat Sessions

Dit artikel delen:
Aanpakken cybercrime

Computable-lezers kunnen op 17 juni 2014 met 10 procent korting naar de Black Hat Sessions die door Madison Gurkha voor de twaalfde keer worden georganiseerd. Dit jaarlijkse evenement heeft dit keer als thema ‘Inlichtingendiensten, Spionage en Privacy’. Achter deze begrippen blijkt een complexe wereld schuil te gaan.

In een gevarieerd dagprogramma zal op een aantal deelonderwerpen zowel verbreding als verdieping worden gezocht, waaronder de technische aanpak van de detectie van aanvallen, socio-technologische analyse van aanvalspaden, beweegredenen achter Chinese spionage en het spanningsveld tussen overheid en individu op het gebied van versleuteling en aftapbaarheid in het post-Snowden internet. De conferentie is bedoeld voor zowel techneuten als niet-techneuten.

Sprekers

Op 17 juni 2014 voeren verschillende prominenten het woord tijdens de Black Hat Sessions. Zo verzorgt D66-europarlementariër Marietje Schaake de keynote. Ook spreken Wolter Pieters, wetenschappelijk coördinator van het Europese project Trespass aan de Universiteit Twente, Ot van Daalen, oprichter van advocatenkantoor Digital Defence dat zich specialiseert in security, privacy en surveillance en oprichter van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom, en Frans-Paul van der Putten, senior onderzoeker bij het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen Clingendael.

Arthur Donkers, partner en it-securityconsultant bij ITSX, een dochterbedrijf van Madison Gurkha, spreekt over de ‘zachte’ kant van informatiebeveiliging. Ook spreken nog Sandro Etalle, professor aan de TU Eindhoven en de Universiteit Twente, en Wouter Lueks, promovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Hacken met Teensy

Tijdens de Black Hat Sessions wordt ook de workshop ‘Hacken met een Teensy’ gegeven. De Teensy is een programmeerbare usb-stick. In deze workshop wordt uitgelegd hoe een Teensy werkt, wat je er mee kan, en leer je aan de hand van een ‘toy example’ hoe de Teensy kan worden gebruikt voor digitale spionage. Om aan deze workshop deel te nemen moet de deelnemer zelf een laptop meenemen en vooraf software installeren.

De Black Hat Sessions Part XII vindt plaats op dinsdag 17 juni 2014 bij Hotel en Congrescentrum De Reehorst in Ede. Het programma start om 09.25 uur en duurt tot 16.40 uur. Aansluitend wordt nog een borrel georganiseerd. Registratie is mogelijk vanaf 08.30 uur. Meer informatie over het congres is te vinden op www.blackhatsessions.com.

Korting bij registratie

De kosten voor deelname aan de Black Hat Sessions bedragen 265 euro excl. btw per persoon. Documentatie, lunch en koffie zijn inbegrepen. Voor lezers van Computable geldt een korting van 10 procent. Zo betaal je dus 238,50 euro excl. btw per persoon. Via het inschrijfformulier kan de kortingscode BHS14-Computable worden opgeven en de korting wordt direct verrekend. Deelnemers die zich uiterlijk 14 maart 2014 voor het evenement registreren, ontvangen bovendien 10 procent vroegboekkorting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-07T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.