FTC wil dat ISP's zombie-pc's ontkoppelen

Dit artikel delen:

De Amerikaanse Federale Handelscommissie (FTC) is bezorgd over zombie-pc's die worden ingezet om spam en Trojans te versturen. Het zal ISP's wereldwijd informeren over dergelijke gekaapte machinese en wil dat die worden afgesloten.

Netwerken van zombie-pc’s zijn naar schatting verantwoordelijk voor vijftig tot tachtig procent van alle spam. Het ontkoppelingsvoornemen is vooralsnog een advies aan Internet-aanbieders en geen eis.

 

De FTC biedt nog enkele andere adviezen, waaronder gebruikers verplichten alleen te mailen via de mailservers van hun eigen provider. Dit wordt dan geregeld middels het blokkeren van poort 25 en eventueel mail alleen accepteren als het afkomstig is uit het eigen domein of netwerk.

 

De FTC werkt samen met vijfentwintig andere landen om spambestrijding breder te implementeren. Dit omvat ook landen als Bulgarije en Peru. Opvallend genoeg ontbreekt China, dat nu in rap tempo digitaliseert zij het met enig gebrek aan technische kennis bij eindgebruikers. Dat maakt besmetting van pc's waarschijnlijker. Het Amerikaanse overheidsorgaan wil in totaal drieduizend ISP's benaderen en van informatie voorzien.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-25T10:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.