Zo hacken Russische spionnen

Dit artikel delen:

Hoe hacken Russische spionnen? Hoe kunnen security-allianties helpen om bedrijven beter te beschermen tegen cybercrime? Wat zijn de voordelen van ai binnen een security-model? Dat is een greep uit de onderwerpen van de security-sessies tijdens de vakbeurzen Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo op 30 en 31 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoofdmediapartner Computable stelt opnieuw een onafhankelijk sprekersprogramma samen. In dit artikel lichten we een aantal security-sessies uit van het sprekersprogramma. Registreer voor gratis toegang tot de beurs en gratis presentaties.

Russische spionnen

Maarten van Dantzig, security-analist bij Fox-IT, gaat in zijn sessie Zo hacken Russische spionnen naar Rusland dat al jaren één van de meest actieve landen op het gebied van spionage, sabotage en desinformatie is.

Van Dantzig geeft inzicht in één van de meest geavanceerde Russische hack-groepen. Hoe lukt het deze hackers om jaren toegang te behouden tot hun slachtoffers en waarom is het zo lastig om ze uit het netwerk te krijgen?

Schrijf je hier in voor deze sessie. 

Security en ai

Dennis de Geus, hoofd cybersecurity van Capgemini Nederland, gaat in zijn presentatie AI en een bi-modal security aanpak in op de uitdagingen waarmee securityprofessionals te maken krijgen binnen de digitale transformatie. Hij verkent een bi-modal approach voor cybersecurity, waarin effectieve en efficiënte bescherming parallel loopt aan het proactief versnellen van de digitale transformatie. Hij besteedt specifiek aandacht aan de mogelijke impact van ai.

Cybersecurity Assessment

De beroepsorganisatie van it-auditors Norea heeft onlangs een vernieuwde versie van de Cybersecurity Assessment gepresenteerd op basis van een inherente cyberrisicoanalyse. Die is gericht op het bepalen van het inherente risicoprofiel van een organisatie op het gebied van cybersecurity. Het gaat erom in welke mate een organisatie een cybersecurityrisico loopt, gezien de activiteiten en werkzaamheden die de organisatie uitvoert in de omgeving waarin de organisatie functioneert.

Meer weten? Bezoek de sessie: Cybersecurity-Assessment op basis van Inherente Cyber Risicoanalyse

Api's en data delen

In de presentatie Security alliance; How to benefit from shared data and API’s? vertelt Sander Hofman van Mimecast over de impact van een security-alliantie op onder meer threat intelligence, de beveiliging van Office 365, brand spoofing, interne dreigingen en menselijke risicofactoren.

Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo

Op 30 en 31 oktober zijn de Jaarbeurshallen het decor van de laatste ontwikkelingen op het gebied van security, cloud en data. Het centrale thema dit jaar is Artificial Future.

Naast de beurzen met exposanten die hun nieuwste producten en diensten tonen, is er ook een uitgebreid seminarprogramma en de mogelijkheid om te netwerken.

Registreer nu voor gratis beurstickets voor Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo en toegang tot gratis seminars. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Welke landen hebben eigenlijk het hoogste budget voor de inlichtingendiensten? (hint: niet Rusland)
Fox-IT heeft nauwe banden met de Nederlandse overheid en zijn in politieke zin niet onafhankelijk (meer).

Mocht u derhalve naar deze sessie willen gaan kunt u bovenstaande punten aanstippen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-15T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.