Nieuw samenwerkingsplatform Rijk voor cybersecurity

Dit artikel delen:
vergadering

Politie, Justitie en inlichtingendiensten gaan sneller informatie over cyberdreigingen en incidenten uitwisselen. Ook de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) schuiven aan tafel. Van beide organisaties, de politie, AIVD, MIVD en het OM komen in één ruimte elk een vertegenwoordiger te zitten.

Het NCSC stelt daartoe ruimte ter beschikking op zijn kantoor in Den Haag. Door fysiek de afstand zo klein mogelijk te maken kan de 'digitale slagkracht' van deze organisaties worden vergroot. Hiermee wordt de veiligheid in het digitale domein versterkt, is de verwachtig.

Dit meldt de Staatscourant. Het nieuwe samenwerkingsplatform gaat de Cyber Intel/Info Cel (CIIC) heten. Juridisch is de AIVD verantwoordelijk. Gegevens die de deelnemende organisaties aan de CIIC verstrekken, worden in een specifiek hiervoor bestemd informatiesysteem of apart deel van zo'n systeem opgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-16T17:33:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.