China sluit aan bij anti-spam pact

China heeft een overeenkomst getekend waarin het verklaart op te treden tegen spammers. China is tweede in de lijst met landen die de meeste spam versturen. De meeste spamberichten komen vanuit de Verenigde Staten.

Groot-Brittannië en China hebben maanden overlegd over de overeenkomst. Vooral de hoeveelheid spam die vanuit China verstuurd wordt, vormde een drempel. China sluit met de Union Network Beijing aan bij het London Action Plan (LAP).

Het London Action Plan is in oktober 2004 opgezet door 27 landen in de strijd tegen spam. In februari is er van driehonderd verschillende e-mails de bron achterhaald. Nu richt het LAP zich op zombiecomputers. Dat zijn gehackte pc’s die worden gebruikt om spam door te sturen naar andere pc’s.

China stond in december 2004 nog op de derde plaats in de lijst van landen die de meeste spam versturen. Zuid-Korea stond toen op de tweede plaats, maar is inmiddels gezakt naar de derde positie. Dat wil overigens niet zeggen dat er minder spam vanuit Zuid-Korea komt. De wereldwijde hoeveelheid spam stijgt namelijk nog altijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-06T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.