Kadaster trekt nieuwe IT-partners aan

Na een Europese aanbesteding heeft het Kadaster verspreid over drie percelen zes it-dienstverleners geselecteerd: Atos, Geodan, Headfirst, Ordina, OV Software en Vicrea. Bij de percelen gaat het om applicatiediensten, diensten op het gebied van geografische informatie en brokerdiensten voor het leveren van extern it-personeel. Met de uitverkoren partijen is een contract van vier jaar gesloten. De landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens trekt jaarlijks naar schatting ruim tien miljoen euro uit aan ict-inhuur.

De scope van de it-dienstverlening die het Kadaster uitvroeg in de aanbesteding omvat beheer, onderhoud en vernieuwing van applicaties en het inhuren van externe ict'ers via een broker.

De applicatiediensten zijn gesplitst over twee percelen: een algemeen perceel voor de uitbesteding van diensten en inhuur van externe medewerkers met betrekking tot beheer, onderhoud en vernieuwing voor applicatiedomeinen als SAP, .NET en Java, én een specifiek deel voor geografische applicaties. Denk daarbij aan applicaties als Geomedia, Oracle Spatial en Arcgis, maar ook aan op .Net en Java-gebaseerde geo-toepassingen.

Bij het generieke perceel zijn Atos, Ordina en OV Software geselecteerd als de nieuwe it-partners. Bij het geo-perceel zijn dat Atos, Geodan en Vicrea. Het derde perceel voor brokerdiensten is gewonnen door Headfirst.

Indicatie

Het Kadaster geeft geen indicatie af voor de te verwachten uitgaven aan it-diensten voor de komende vierjarige contractperiode, die afgelopen november is ingegaan. Wel blijkt de instantie in 2014 circa veertien miljoen euro bij it-leveranciers te hebben besteed aan inhuur van specialisten en uitbesteding van projecten en beheer en onderhoud. In 2013 bedroeg dit circa 11,3 miljoen euro.

Naast deze it-partners werkt het Kadaster nauw samen met Capgemini. Deze it-dienstverlening nam medio 2013 het werkplekplekbeheer, de kantoorautomatisering en de rekencentrum-dienstverlening over.

Lees over meer sourcingdeals die vorig jaar zijn afgesloten: 2015: 69 deals, cloudklappers blijven nog uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Kadaster

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-05T09:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.