Rijk kiest CM.com voor verwerken van betalingen

Dit artikel delen:
Mobiel betalen

Vanaf november 2021 verlopen online- en pinbetalingen aan de Rijksoverheid via de systemen van CM.com. De leverancier van het gelijknamige communicatie- en betaalplatform won deze week de Europese aanbesteding door het ministerie van Financiën. De opdracht heeft een looptijd van vierenhalf jaar, met een optie tot verlenging met vier jaar.

CM gaat zowel de online- als pinbetalingen aan het Rijk afhandelen. Bij de online-betalingen gaat het voornamelijk om iDeal-transacties, bij de pinbetalingen om transacties via pinautomaten in binnen- en buitenland. Naar verwachting verlopen in 2024 meer dan elf miljoen betaaltransacties aan de overheid via CM. Het bedrijf voert de dienst uit als internationaal betaaldienstverlener, in jargon een payment-serviceprovider geheten.

In de komende maanden worden de relevante onderdelen van het Rijk aangesloten op het netwerk van CM. Het betreft de ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie en Justitie & Veiligheid, evenals het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Strikte voorwaarden

Het ministerie van Financiën stelt enkele strikte voorwaarden voor de dienstverlening. Zo zijn er hoge eisen aan de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en de beveiliging van de betaaldienst. Ook hechten de ambtenaren veel waarde aan aantoonbare efficiëntie, innovatie en kwaliteit van de dienstverlening.

CM timmert flink aan de weg, voornamelijk door overnames. Zo nam het bedrijf afgelopen week Yourticketprovider over, vorige maand PayPlaza en vorig jaar RobinHQ, CX Company en Global Ticket. Sinds februari 2020 heeft de onderneming een notering aan de Amsterdamse beurs, door samen te gaan met acquisitiebedrijf Dutch Star Companies One. Dit leverde het bedrijf een Computable Award-nominatie op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-23T11:54:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.