Star-MDC besteedt deels uit aan Pink Elephant

Star-Medisch Diagnostisch Centrum gaat een vijfjarig partnerschap aan met ict-dienstverlener Pink Elephant. Met de samenwerking krijgt Pink een groot deel van de infrastructuur in zijn beheer. Star-MDC wil onder andere dat de ict-infrastructuur bijdraagt aan de innovatieve kracht van de business.

Pink Elephant krijgt de komende vijf jaar de verantwoordelijkheid voor een groot deel van de ict-infrastructuur van Star-MDC. De kern van de overeenkomst omvat het beheer en leveren van de opslag-, netwerk- en servercapaciteit binnen het datacenter en de verbindingen ernaartoe. Tevens maken ‘online desktops’ deel uit van het contract. Daarnaast zullen consultants van Pink Elephant de rol van sparringpartner gaan vervullen. Het doel hiervan is met de nieuwe it-infrastructuur de business-innovatie van Star-MDC te versnellen.

Star-MDC is binnen de regio Groot-Rijnmond actief in het aanbieden van diensten als laboratorium- en biometrisch onderzoek en adviseert zorgverleners binnen uiteenlopende vakgebieden. Daarnaast beschikt de organisatie over één van de grootste trombosediensten van Nederland. Volgens Paul Best, manager informatisering en automatisering, facilitaire zaken en inkoop van Star-MDC, verandert de zorgmarkt snel.  Als voorbeelden geeft hij zelfdiagnose en nieuwe medische ecosystemen.

De afdeling informatisering en automatisering van het Star-MDC richt zich daarom steeds meer op procesoptimalisatie, innovatie, de applicaties en managementinformatie die hierbij horen en de ondersteuning van de gebruikers van de ict-systemen. ‘De technische infrastructuur besteden we grotendeels uit. We willen hiermee onder meer bereiken dat de ict-infrastructuur up-to-date blijft, dat bedrijfscontinuïteit en beveiliging op een zo hoog mogelijk niveau gewaarborgd blijven en dat we zijn ontzorgd als het gaat om het beheer van deze infrastructuur. Pink Elephant kan dit samen met ons waarborgen met de kennis, kwaliteit en capaciteit die ze in huis hebben.’

Sparringspartner

Jan-Dirk Krispijn, directeur outsourcing van Pink Elephant, geeft aan dat de samenwerking meer behelst dan alleen het beheren en leveren van de infrastructuur. ‘Zo vernieuwen wij jaarlijks een derde van ons infrastructuurplatform (een IaaS oplossing) en zullen consultants van Pink Elephant regelmatig als sparringpartner aanschuiven bij Star-MDC.’ Best: ‘We waren op zoek naar een echt partnership, waarin onze leverancier ook een adviserende rol heeft. Periodieke informatie over de nieuwste technologische ontwikkelingen alleen is voor ons niet genoeg. Vandaar dat we Pink Elephant hebben gevraagd ons te helpen meer snelheid in de innovatieve processen te brengen. De communicatie van hun team over wat ze hierin voor ons kunnen betekenen was van meet af aan helder en direct. Kortom, een prettige partij om straks mee aan de slag te gaan.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-03T10:35:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.