Visma vergroot zorgportfolio met overname Ecare

Dit artikel delen:
Thuiszorg

Bedrijfssoftwareleverancier Visma lijft Ecare in. Deze Enschedese onderneming ontwikkelt software en diensten voor verpleeghuizen, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Met de overname vergroot Visma zijn aanwezigheid in het primaire zorgproces.

In de zorgsector staat Ecare vooral bekend om zijn elektronisch cliëntendossier (ecd) Puur, een digitale omgeving voor bijvoorbeeld de administratie voor zorgverleners, cliënten en hun familieleden. Het ecd is bewust heel eenvoudig gehouden, zodat iedereen het probleemloos kan gebruiken. Het bedrijf biedt ook een digitale werkplek voor zorgprofessionals en een shared services center om zorgverleners te ondersteunen bij hun administratie.

Zorgportfolio

Visma voegt de producten en diensten van Ecare toe aan zijn bestaande portfolio voor de zorgsector. Volgens Benelux-directeur John Reynders wil Visma het compleetste en innovatiefste zorgcloud-ecosysteem in Nederland aanbieden. De onderneming presenteerde kortgeleden een samenwerkingsverband waarbij zorgklanten, de zorgmarkt, Visma en andere leveranciers van zorgsoftware zich voorbereiden op de zorg van de toekomst.

De bedrijfsactiviteiten van Ecare worden onder de huidige naam voortgezet. Het is de bedoeling dat het Enschedese bedrijf gaat samenwerken met andere Visma-bedrijven die actief zijn in het zorg-ecosysteem. Hierdoor wordt informatie gemakkelijker uitgewisseld, waardoor klanten meer voordeel uit hun software halen, aldus het bedrijf.

Nederlandse Visma-overnames

De Visma-familie in de Benelux bestaat nu uit 25 bedrijven. Andere Nederlandse overnames door het Noorse Visma van de afgelopen tijd waren die van Outstanding24 (debiteurenbeheer), Khonraad Software Engineering (automatisering van werkstromen in de geestelijke gezondheids- en maatschappelijke zorg), Advitrae (roosters en planningen), Cash Software (bedrijfssoftware voor administratie- en accountantskantoren), Nmbrs (hr- en payrollsoftware), Onguard (debiteurenbeheer), Circle Software (casemanagement- en samenwerkingsoplossingen) en Brincr (groothandelssoftware).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-14T11:41:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.