Groeigeld voor Syntilio, Catalosite en Epicbrief

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Twee Amsterdamse startups, Syntilio en Catalosite, hebben in een investeringsronde geld opgehaald om hun producten naar een volgende fase te brengen. Ook het Finse Epicbrief lukte het om de aandacht te trekken van een Nederlandse investeerder.

Syntilio verkrijgt groeikapitaal via investeringsronde

Het Amsterdamse Syntilio, actief op het gebied van gezondheidstechnologie, rondde een investeringsronde af met zorginvesteerder NextGen Ventures 2 en een groep informele investeerders. Met het kapitaal (hoogte ervan onbekend) wil het in juni 2022 opgerichte Amsterdamse bedrijf zijn softwareplatform versneld verder ontwikkelen. Of, zoals aldus Raoul Zaal van Syntilio het stelt: Met deze ronde kunnen we extra gas geven.' De investering ondersteunt ook de uitbreiding van het Syntilio-team.  

Syntilio’s oplossing is gericht op het stroomlijnen van zorg op afstand en zorgcoördinatie. Het maakt gebruik van geavanceerde technologie om patiëntgegevens te verzamelen en door kunstmatige intelligentie ondersteunde actuele inzichten te bieden. Daardoor kunnen zorgverleners (triagisten) beter geïnformeerde beslissingen nemen en de juiste vorm van opvolging organiseren.

Catalosite bemachtigt pre-seed-kapitaal

Catalosite, aanbieder van een nieuwe aanpak voor het bouwen van websites, heeft een eerste investeringsticket van tweehonderdduizend euro in een vroege-fase (pre-seed)-investeringsronde opgehaald. Het bedrijf uit Amsterdam trok onder andere de aandacht van Wing Invest. Catalosite maakt het voor bedrijven, ondernemers en creatieven mogelijk om websites te bouwen die lijken op een sociale-mediafeed.

De sites zijn mobile-first geoptimaliseerd en verhogen de betrokkenheid van bezoekers, aldus Catalosite. De investeringsronde is bedoeld om de productontwikkeling verder te stimuleren. Ook wil de startup het huidige klantenbestand in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië uitbreiden en de activiteiten in Nederland verder opvoeren.

Finse startup ontvangt Nederlandse vroege-fase-investering

Epicbrief, een met artificiële intelligentie (ai) verrijkt platform dat administratieve taken voor verkopers automatiseert en salesprocessen stroomlijnt, heeft één miljoen euro opgehaald in een pre-seed financieringsronde. De ronde werd geleid door het Nederlandse Curiosity VC met deelname van de Finse investeerder Superhero Capital en een angel investeerder. Het in 2022 gestarte bedrijf uit Helsinki gebruik het geld om de bètaversie van zijn 'sales workflow automatisation'-product om te zetten in een definitiever oplossing die breed op de markt kan worden aangeboden.

De startup uit Finland stelt dat verkoopteams onder meer zeventig procent van hun tijd besteden aan administratieve taken, salesquota's vaak niet halen van quota's en een hoog verloop kennen als gevolg van korte dienstverbanden. Met de-oplossing van Epicbrief zijn veel van de administratieve taken geautomatiseerd af te handelen en te analyseren. Zo claimt de startup dat met zijn ai-oplossing verkoopgesprekken kunnen worden opgenomen en binnen enkele seconden zijn omgezet in duidelijke, objectieve samenvattingen. Daardoor kunnen verkopers hun tijd meer besteden aan belangrijkere taken, zoals het behalen van doelstellingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-28T12:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.