Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Keuze en inrichting switch basis goede vakantie-wifi

Dit artikel delen:

Channelweb Expert

Peter van der Putten
Marketing/PR-manager. Expert van Channelweb voor de topics Cloud Computing, Internet en Security.

Door de onzekerheid over de internationale reisbeperkingen deze zomer, waarbij het oplaaien van de deltavariant de vakantieplanning van menig Nederlander in de war gooit, blijft vakantie in eigen land de meest voor de hand liggende optie. Veel vakantieoorden en -parken in eigen land maken zich dan ook op voor een topzomer en herfst. Maar zijn ze wel goed voorbereid op de nieuwe verwachtingen van klanten rond eersteklas wifi?

Lockdown heeft een land vol online streamers gecreëerd
Het afgelopen jaar is de wereld drastisch veranderd. De online schermtijd is sterk toegenomen. In Nederland is hier veel onderzoek naar gedaan, vooral onder kinderen, jongeren en gezinnen. Ook blijkt uit het Trends in Digitale Media onderzoek (TIDM) dat alle vormen van videoconsumptie door corona sterk zijn toegenomen. Daarnaast worden online devices als de smartphones en tablets steeds intensiever gebruikt sinds de uitbraak van het coronavirus. Zodoende verwachten gasten een high-performance wifii-ervaring wanneer ze op vakantie zijn. Dit is even belangrijk als altijd, vooral voor de zogenaamde 'silver streamers', ofwel oudere mensen die vroeger alleen naar de traditionele televisie keken.

Met dit intensievere online gebruik is een nieuwe, ongekende vraag naar internetconnectiviteit ontstaan. Want om goed van online content te kunnen genieten, verwachten klanten constant hoge prestatieniveaus. Nu we onze koffers pakken voor de zomervakantie, zal de nieuwe tendens naar gestreamde inhoud niet verdwijnen. Voor die avonden in het park met een film op je smartphone of voor videobellen met vrienden en familie hebben klanten connectiviteit van topkwaliteit nodig. Traditionele televisie is niet meer genoeg; er wordt verwacht dat wifi naadloos werkt.

Hoe maken recreatieoorden en vakantieparken hun wifi post-pandemie-proof maken?Vrijetijdslocaties hebben vaak enorme connectiviteitsuitdagingen, vooral op afgelegen, landelijke locaties. Het leveren van uitstekende wifi aan een aantal huisjes in een vakantiepark is een grote logistieke uitdaging die zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Eén aspect van de infrastructuur zijn netwerkswitches.

Switches: fundamenteel voor soepele, naadloze wifi 
Netwerkswitches zijn de basis voor optimale connectiviteit. Switches verbinden verschillende apparaten binnen een netwerk met elkaar en sturen gegevenspakketten van en naar deze apparaten. Ze liggen ten grondslag aan de schijnbare eenvoud van netwerktechnologie en zorgen voor wifi dat ‘gewoon werkt'.

Sinds we massaal laptops, tablets, smartphones en andere apparaten gebruiken, zijn we allemaal behoorlijk bedreven geraakt in het instellen ervan. De meesten van ons hebben ook geleerd hoe ze moeten worden aangesloten op netwerkapparatuur, zoals wifi-routers en accesspoints. Maar hoewel al deze technologieën nu bijna 'plug and play' lijken te zijn, schuilt er een schat aan complexiteit onder hun schijnbare eenvoud.

Zonder switch zou geen enkel netwerk werken. De switch is het fundament van het netwerk dat gebruikers ondersteunt, of ze nu op kantoor zijn of thuis. Een goed, stevig fundament is cruciaal. Daarom is de keuze van een switch belangrijk en moet deze zorgvuldig en correct worden ingesteld en aangesloten - het moet niet worden gezien als een commodity-product.

Een goede switch is cruciaal om gasten te voorzien van de best mogelijke verbinding. Tegelijkertijd heeft een recreatiepark zelf ook een goed switch-verbindingsniveau nodig om zijn activiteiten uit te kunnen voeren. Denk hierbij zowel aan het aannemen van betalingen als aan interne teamcommunicatie. Switching is dan ook van groot belang bij het leveren van een betrouwbaar netwerk voor zowel klanten als personeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-02T14:03:00.000Z Peter van der Putten


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.